Anna Calvi – Tommy


De Britse indie rock zangeres Anna Calvi staat al meer dan 15 jaar op het podium. Haar debuutalbum verscheen in 2011 en weet zich vooral in UK op te klimmen naar een grotere act. Opvallend is haar succes in Belgie waar ze met haar albums grote successen kent.

Haar recent album komt uit 2018 en met dit mini album doet ze weer een duit in het zakje voor de serie Peaky Blinders. Het openingsnummer ‘Ain’t No Grave’ klinkt direct bekend in de oren van een Johnny Cash liefhebber. Al weet ze hier een zwoele versie van te maken. En dan horen we dit de gehele EP door de 4 covers heen. Al is het Burning Down als traditionele song betiteld, heeft Calvi ook hier en op het ‘Nick Cave & The Bad Seeds Red Right Hand’ weer een eigen draai aan gegeven. Al hoor je de geest Cave door het nummer heen dwalen.

Dit mini album wordt afgerond met het  mooie ‘All The Tired Horses’ van Bob Dylan. De donkere titels en songs passen in de wereld van Blinder maar of dit ook de weergave van de laatste series is, daarvoor moeten we nog wel de serie blijven volgen. 

1 mei 2022
In dit bericht: