Russel Allen en Anette Olzen zijn gevraagd om het album met Magnus Karlsson in te zingen. Het debuutalbum Worlds Apart is goed bevallen. De melodieuze metal sound van Karlson doet het altijd goed. Naast Primal Fear weet hij solo ook voldoende te produceren. Het is dan ook mooi dat hij zijn zangers elders zoekt en dit keer is het met Russel Allen van Symphonic X en zangeres Anette Olzen voormalige zangeres van Nightwish.

Dan hebben we er ook direct een beeld bij hoe de klankkleur gaat worden. Dat komt dan ook uit. Het theatrale is volop in dit album verwerkt. Al weet men de metal sound behouden en dan komt het allemaal dicht bij Nightwish zoals het nummer ‘So Quiet Here’,  ‘A Million Skies’ en ‘Çarved Into Stone’,  maar ook het snellere rockgeluid als ‘Look At Me’ en ‘Out of Nowhere’ is op dit album aanwezig.

Het tweede deel van het album doet minder interessant aan omdat we dan het geluid wel kennen. Het valt een beetje in herhaling waardoor de variatie binnen het album wat mist. Verder wel een prima album! 

16 september 2022
In dit bericht:
Translate »