The Indie-Americana of the Lowlands! Dat is een mooie omschrijving voor de nieuwe Nederlandse band Aidan & The Wild. Na een EP Homegrown is het nu tijd voor een volledig album. De band heeft de Popronde en de eerste festivals al betreden. De Eindhovense singer-songwriter Diederik van den Brandt weet de pop met de Americana te mengen tot een aanstekelijke sound.

Het album verscheen al in 2021. Na een show viel de lockdown weer in een was de tour weer voorbij. Vandaar nu een nieuwe start. Het album opent met ‘Running’ dat later op dit album in een live versie terugkomt is al een lekker beeldend song dat iets van deze man weer geeft. Hij kan met humor directe thema s vertellen en voor je het weet zing je het geheel mee. Muzikaal is het fraai met de melodielijnen van ‘It’s Alright’, kent een Neil Young vibe in ‘I Am The Highroad’ en kent een uptempo country stijl in ‘Never Crossed My Mind’.

Met Merel Sophie, Baptiste W. Hamon, Bobbi en Desi Decrot als gasten op het album met ‘The Whip’ en ‘What It Ain’t’ breekt het album in de klankkleur. Het album kent van origine 10 songs en met deze versie zijn er 4 live songs aan toegevoegd. De man weet al als support te spelen bij Hiss Golden Messenger en het Tuckersville. Plaatsen die goed bij zijn muziek passen en een goede opstap naar meer! 

23 oktober 2022
In dit bericht: