De singer-songwriter Aaron Frazer weet zich verdienstelijk te maken als drummer bij de band Durand Jones and the Indications. Maar zoals het met veel drummers gaat, zoeken ze ook de voorkant van het podium en dat zien we ook bij deze band uit Brooklyn.

De man weet met zijn solo album Introducing.. al te verrassen en nu is er het vervolg. Met Into The Blue horen we een veel gelikter product wat tussen de pop, soul en dance ligt. Met de heerlijke hitsingle ‘Payback’ en het titelstuk weet de man de aandacht wel te trekken. De handclap songs doen het altijd goed en dat horen we hier ook weer. Het is lekker bij het mooie weer en maakt de dag zonniger dat het al is.
Met snerpende gitaren kan het hier en daar stevig uit de hoek komen terwijl het titelstuk eerder een Hawaiiaans karakter kent. De man weet telkens een verrassende inval te kiezen. Met het ‘Perfect Strangers’ en ‘Dime’ komt het Spaans zuid Amerikaans tintje om de hoek alsof je in een hangmat ligt en de wereld aan je voorbij gaat. Met ‘I Don’t Wanna Stay’ verwijder je nog verder van de wereld en tik je het dromenland bijna aan.

Het kent ook een ouderwets jaren 50 tintje in ‘The Fool’ maar dan ben je al tot het eind van het album. Het is dan ook net genoeg en mooi om het geheel af te ronden.
Een mooi vervolg van Frazer!

3 juli 2024
In dit bericht:
Translate »