Music Entertainment Premium Content en Trafalgar Releasing hebben zojuist de releasedatum aangekondigd voor a-ha’s aanstaande bijzondere film ‘True North’: een visueel document dat in adembenemende beelden onder meer de totstandkoming van a-ha’s gelijknamige nieuwe studio album laat zien.

De film ‘True North’ wordt op donderdag 15 september wereldwijd in geselecteerde bioscopen uitgebracht (ook in de Benelux) en bevat een speciale behind-the-scenes feature, exclusief voor bioscopen. Tickets te koop vanaf 4 augustus via www.ahatruenorth.com.

Het album volgt op vrijdag 21 oktober op cd, vinyl en digitaal via Sony Music. ‘True North’ is de opvolger van het vorige studio-album ‘Cast In Steel‘ uit 2015 en is dus a-ha’s eerste studio-album in zeven jaar tijd.


TRUE NORTH – DE FILM (RELEASE DATUM: DONDERDAG 15 SEPTEMBER 2022)
Het aangrijpende en ondoorgrondelijke ‘True North’ toont onder meer het overweldigende landschap in de omgeving van Bodø, de prachtig gelegen hoofdstad van de Noorse provincie Nordland boven de poolcirkel (Bodø is in 2024 de Culturele Hoofdstad van Europa).

Maar ook de album opnames met het Noorse Arctic Philharmonic Orchestra en de gesprekken tussen de bandleden Morten Harket, Paul Waaktaar-Savoy en Magne Furuholmen van heel dichtbij. Deze door long-time friend Stian Andersen geregisseerde multidimensionale film, waarin acteurs het leven in het hoge noorden verbeelden, beschrijft een verhalende boog die de geest van de nieuwe songs belichaamt en laat zien hoe we uiteindelijk allemaal verbonden zijn met de natuur en met onze omgeving.

Het oorspronkelijke idee voor ‘True North’ was dat het Noorse trio zijn eerste sessie zou opnemen in de wonderbaarlijke studio locatie op slechts 90 km boven de poolcirkel en deze vervolgens zou filmen. Uit deze sessies kwamen een prachtig album en een bijpassende film voort, die de visie van de band op een collectieve verbinding met de omgeving beschrijft. “‘True North’ is een brief van a-ha, van de poolcirkel, een gedicht uit het verre noorden van Noorwegen”, zegt Furuholmen.

‘True North’ wordt geproduceerd door Aparent in samenwerking met Sony Music Germany, Bodø2024 en Aker Horizons en gedistribueerd door Sony Music Entertainment’s Premium Content Division. De film wordt wereldwijd theatraal gedistribueerd door Trafalgar Releasing.

Meer info op www.ahatruenorth.com.


TRUE NORTH – STUDIO-ALBUM (RELEASE DATUM: VRIJDAG 21 OKTOBER 2022)
Wat er in de toekomst komen gaat en waar we ons als wereldbevolking bevinden: ‘True North’ is doordrenkt met een gevoel van diepe verbinding en confronteert ons hoe we met onze omgeving en met onze natuur omgaan. De bandleden van a-ha laten ons met hun boodschap zien waar ze vandaan komen en wie ze zijn, en hoe onbreekbaar de band met de natuur is. Het is geen wonder dat het a-ha’s meest onthullende, meest persoonlijke en meest aangrijpende album is; nooit eerder liet a-ha zich zo open en kwetsbaar zien.

Het nieuwe album wordt in de volgende formaten uitgebracht: jewel-case CD; heavy black vinyl (2 x recycled 12’’ vinyl); limited deluxe edition (with hard-cover book including 40 pages, 2 x LPs with glued sleeves, CD in a cardboard sleeve and an USB card); digital audio long-play for download and streaming.

28 juli 2022
In dit bericht: