Red Hot Chili Peppers komen naar Rock Werchter 2022. Het Californische kwartet heeft net een wereldtournee aangekondigd. Die brengt de band volgende zomer naar de grootste stadions in Europa én naar Rock Werchter. Op zondag 3 juli staan ze in het Festivalpark in Werchter (België). Het worden Red Hot Chili Peppers op hun best. Met John Frusciante terug in de rangen en met, naast de grote hits, ook nieuw werk in de rugzak. Het is altijd feest met dit prettig gestoord gezelschap.

Na twee uitgestelde edities is Rock Werchter er volgend jaar opnieuw, in volle en beste vorm, van donderdag 30 juni tot zondag 3 juli 2022. Eerder hadden Pearl Jam, Metallica, Twenty One Pilots en Faith No More hun komst reeds bevestigd. Meer namen worden binnenkort aan de affiche toegevoegd. De dagtickets voor vrijdag 1 juli zijn uitverkocht. Combitickets en dagtickets voor de andere festivaldagen zijn nog te koop via ticketmaster.be.

Over Red Hot Chili Peppers: Red Hot Chili Peppers zijn een muziekplaneet op zich. De Californiërs introduceren in de jaren 80 een originele hybride van rock en funk. Dansbaar, meezingbaar en vol energie. Een paar generaties groeien er mee op. Het album ‘Blood Sugar Sex Magik’ voert het viertal in 1991 – dit jaar precies 30 jaar geleden – naar de volwassenheid. ‘Give It Away’ en ‘Under The Bridge’ zorgen voor de eerste wereldroem. ‘Californication’ (1999) – met ‘Scar Tissue’ en ‘Otherside – en ‘By The Way’ (2002) duwen de groep naar het hoogste niveau. Elke passage van Red Hot Chili Peppers in Werchter heeft wel een straf verhaal. Zoals bassist Flea in zijn blote flikker. In 1996 was dat. De groep komt in 2022 op haar allersterkst. Stergitarist John Frusciante is weer aan boord. Meer via redhotchilipeppers.com.

Over Rock Werchter: Vier dagen, vier podia. De grootste headliners, jonge wolven, felle rockers, straffe singer-songwriters, verse ontdekkingen, de vetste beats. Rock Werchter programmeert met grote overtuiging over alle genres heen. Het grootste muziekfestival van België vindt in 2022 plaats van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli. Rock Werchter is een unieke belevenis. De line-up is steeds van wereldklasse. De omstandigheden uitmuntend. Het festivalgevoel omnipresent. Rock Werchter is een meermaals bekroonde, internationale topper. Het festival staat met stip in de agenda van elke muziekliefhebber. Weet meer over Rock Werchter via rockwerchter.be.

9 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »