Persbericht, dinsdag 14 juni 2022

Op 28 oktober zal puntjudith haar nieuwe EP Lawines via PIAS uitbrengen. Daarbij zal ook een multidisciplinaire film verschijnen. Vandaag verschijnt de eerste single van de EP getiteld Parels.

Puntjudith maakt expressieve Nederlandstalige elektronische popmuziek. Met heavy beats, pulserende bassen en teksten bezingt ze existentiële en persoonlijke thema’s. Ze flirt met grootse, rauwe geluiden. Door haar roots in het theater werkt ze graag samen met andere makers uit de film-, fashion- en muziekindustrie. Inspiratie haalt ze uit uiteenlopende muzikale invloeden van James Blake tot Spinvis en van Nina Simone tot De Staat.

Puntjudith is het alter ego van Judith Rijsenbrij en wordt bijgestaan door Adriaan Stoop (drums), Wannes Notenbaert (producer/bassist) en Antonio Glazkov (trompet). “In Puntjudith kunnen al mijn interesses samenkomen en kan ik m’n energie kwijt. Vanuit het verlangen iets te creëren wat groter is dan alleen de individuele ervaring: een totaalkunstwerk. Op die manier wil ik mijn verhaal vertellen”, aldus Judith.

Parels is de eerste single van de nieuwe EP. Ze raakte geïnspireerd door het concept van de Golden Record, waarin een groep wetenschappers de mensheid probeerde te vatten op een gouden langspeelplaat en die, als een soort flessenpost, de ruimte in stuurde in 1977 met de hoop dat iets of iemand het ooit zou vinden en ontrafelen. Lawines is daarnaast onderdeel van een nieuwe multidisciplinaire film. Ze werkte hiervoor samen met Gouden Kalf winnende regisseur Vincent Tilanus (die ook voor Cannes Film Festival en Oscar Academy Awards werd genomineerd). Samen met hem en een team van jonge makers mengen ze film, dans, fashion en muziek tot een nieuw geheel. Zo bouwt ze steeds opnieuw een immersieve wereld rondom haar alternatieve indie-pop tracks.

Lawines vangt de tijdsgeest van puntjudith haar generatie. Als een tijdscapsule stuurt ze het de wereld in. Het is een poging het leven in al haar chaos en veelheid te vatten. Puntjudith bevraagt met een nieuw geluid en rake teksten waar de mens nou zo hard voor aan het rennen is. Het paradijs is zoek en het lijkt alsof we de overload van onze tijd niet meer kunnen vatten. Als de apocalyps komt, rennen we dan weg of dansen we verder op drijfzand met ogen dicht?

In 2021 debuteerde puntjudith met de EP Snelweg, die gaat over de stad en de snelheid waarmee het leven voorbijraast. Met de singles van die EP wordt puntjudith al gedraaid bij radiozenders in België en Nederland. Puntjudith tourde als OOR talent 2021 met Popronde door Nederland en speelde onder andere in het voorprogramma van Weval en Aafke Romeijn.

Op 17 juni speelt puntjudith in Cinetol, Amsterdam.

14 juni 2022
In dit bericht: