Begin dit jaar speelde Pol hun eerste headline show in een uitverkocht Bitterzoet en gooide hoge ogen op Noorderslag. Nu staat Pol aan het begin van een nieuw hoofdstuk met de release van ‘Masks’. Luister naar ‘Masks’ hier: https://pol.lnk.to/Masks

 

De tekst van het nummer draait om het thema maskers, zowel letterlijk als metaforisch. Pol zegt zelf; “Het ‘masker’ staat symbool voor het verbergen van je ware ik, het opzetten van een façade of het verbergen van emoties en bedoelingen. Het nummer reflecteert op het idee om maskers te dragen in verschillende situaties, of het nu is om iemands verlangens te verbergen, om te voldoen aan maatschappelijke verwachtingen of om zichzelf te beschermen tegen kwetsbaarheid.”

 

Pol bestaat uit de broers Ruben Pol en Matthijs Pol. Ze hebben een eigen wereld weten te creëren waarin ze moeiteloos hun passie voor muziek en mode combineren. Ze gebruiken daarbij hun eigen ervaringen als succesvolle modellen, ze werkten onder andere voor merken als Saint Laurent, Gucci, Fendi, Valentino en Dior. De rush van de modewereld is duidelijk terug te horen in hun muziek.

 

Met ‘Masks’ wilden ze een nummer maken dat blijft stampen. Daarvoor haalden ze inspiratie uit het post-punk genre en voegden een flinke dosis theatraliteit en dramatiek vanuit de New Romantic movement aan toe, en de unieke Pol-sound was geboren

 

Pol laat zich inspireren door bands zoals Depeche Mode, The Cure, Japan, New Order en Visage. Dit doen ze zo overtuigend dat de toetsenist van Visage, Logan Sky, fan is van de band en zelfs naar Nederland is gekomen voor hun eerste headline show in de Bitterzoet afgelopen januari, waar hij een paar nummers met de band meespeelde. Naast deze show en hun optreden op Noorderslag 2024 stond de band al eerder op SXSW (2023) en gaf shows in Frankrijk, België en Duitsland. Pol ontving eerder al positieve recensies in de Volkskrant (4-sterrenrecensie voor hun eerste headline show), 3voor12 (Pol is een eighties synthwave-droom) en kreeg aandacht in media zoals Clash, Vogue en De Trouw.

 

22 juni 2024
In dit bericht:
Translate »