Op 4 november verschijnt Orange Skyline, het nieuwe album van Orange Skyline. Op het album staan onder meer de singles A Fire, die in februari door de NOS werd gebruikt als soundtrack bij de Olympische schaatsbeelden, Modern Times en Shine On. Dit najaar gaat de Nederlandse band verder met de Meet You In The Middle clubtour.

Orange Skyline bestaat uit broers Stefan (zanger) en Niels (gitarist) van der Wielen, drummer Mart Atema en bassist Simon ‘Benus’ Christiaanse. In 2017 bracht Orange Skyline het debuut Things That I Hide uit. Orange Skyline is het eerste album dat verschijnt bij Sony Music. Het viertal nam Orange Skyline op met producer JB Meijers in de Hilversumse Wisseloord Studios. Eerder verschenen van Orange Skyline al de singles Shine On, Keep It Together, Sunny Days, A Fire en Modern Times.

Zelf beschouwen ze het nieuwe album als een Europese plaat. Orange Skyline: “We zien onszelf als een Europese rock-‘n-roll-band en nemen een voorbeeld aan klassieke Europese rock-‘n-roll-bands als The Who, The Stones en Oasis. Het artwork van Orange Skyline is daarom een luchtfoto van Europe by night, met de ‘culturele driehoek’ Amsterdam – Londen – Parijs, waar we ons graag door laten inspireren.”

In april sloot Orange Skyline de Meet You In The Middle clubtour af met een uitverkochte show in de Oosterpoort in Groningen. Afgelopen zomer speelden ze op verschillende festivals en dit najaar pakken ze de clubtour weer op. Alle speeldata staan hier. Over de liveshow zegt de band: “Wij zijn goed in het euforische. Noem het gestoorde waanzin. Er zit machismo in, maar niet continu. Er is ook een bepaalde rust. We wisselen het af, net als Iggy Pop. We zijn een stadion-act in een popzaal.”

Orange Skyline komt uit op vinyl en alle streamingdiensten, maar niet op cd. De albumhoes bevat overigens wel een cd’tje, vertelt Stefan. “Om automobilisten wat te gunnen voor onderweg. Dus wie toch een cd’tje wil kopen, krijgt er een heel grote hoes omheen!”

In augustus liep Stefan van der Wielen op een haar na de finaleweek van De Slimste Mens mis. Eerder werd hij drie keer dagwinnaar van de kennisquiz.

28 september 2022
In dit bericht:
Translate »