Na voorganger ‘Lucky’ wilde Roos Rebergen voor haar nieuwe, vijfde album een ander geluid. Ruwer. Rauwer. Nog meer rechttoe-rechtaan.

“Ik had heel veel naar de jongste paar platen van PJ Harvey geluisterd, en daar zat een grilligheid in die me enorm beviel. Ze klinken heel chaotisch. Het rommelt en het rammelt. Maar het was precies de organische sound waar ik naar op zoek was. Tijdens de opnames in Studio Jezus – van Pascal Deweze, die dubbelde als muzikant en producer – hebben we alles zo veel mogelijk live ingespeeld, zodat er weinig ruimte was voor technisch geknoei achteraf. Het moest zo oprecht mogelijk. Smaakvol, en niet afgelikt.”

Dat is gelukt. De songs op ‘Zomer In Nederland’, de vijfde langspeler van Roosbeef, doen donker en broeierig aan. Onderkoeld, maar toch heel sensueel. Ze zoeken het avontuur op, en de melodieën maken vaak zijsprongetjes op momenten dat je het niet verwacht. Onlangs werd het ergens psychedelische gitaarpop genoemd, en daar valt iets voor te zeggen.

Luister alvast naar het hypnotiserende Ik heb je rug (lyric video) of de eerder dit jaar verschenen tracks  ‘Mandola’ (Spotify) en ‘Arme Slechterik‘.

‘Zomer in Nederland’ cd/digital/vinyl komt uit op 20 januari 2023 (Buffel Records/M.A.R.S. Worldwide).

Op 2 februari start de uitgebreide tour van Roosbeef door NL en BE (tourdata)

19 december 2022
In dit bericht:
Translate »