Is het al zomer? Rock Werchter 2023 pakt vandaag uit met een nieuwe topnaam. Arctic Monkeys komen volgende zomer naar het Festivalpark in Werchter. Op zondag 2 juli headlinen ze op de Main Stage. Nieuw album The Car komt eind deze week uit. Vorige week gaven ze een exclusieve en bijzonder gesmaakte showcase voor Studio Brussel en NPO 3FM in Brussel. Arctic Monkeys zijn in topvorm en weer helemaal klaar voor de grootste podia. Rock Werchter 2023 vindt plaats in het Festivalpark in Werchter van donderdag 29 juni tot zondag 2 juli. Eerder werd al aangekondigd dat Stromae present geeft als headliner op de openingsdag van het festival. De ticketverkoop start op zaterdag 29 oktober om 10 uur. Wie zich net wat eerder van een festivalticket voor Rock Werchter 2023 wil verzekeren, kan zich registreren voor een presale via rockwerchter.be. Meer namen voor Rock Werchter worden binnenkort bekendgemaakt.

Arctic Monkeys zijn Alex Turner, Jamie Cook, Nick O’Malley en Matt Helders. De band wordt in 2002 opgericht in het Engelse Sheffield. In 2006 schrijven ze muziekgeschiedenis met indrukwekkend debuut Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not. Sindsdien zijn ze één van de meest succesvolle Britse bands. Dat vertaalt zich in duizelingwekkende streamingcijfers, een dikgevulde kast met awards en een digitale fanbase van meer dan 30 miljoen volgers. Zevende album The Car komt uit op vrijdag 21 oktober. Naar Werchter kwamen ze voor het eerst in 2006. Het publiek sloot hen in de armen om nooit meer los te laten. Na hun headline show op Rock Werchter 2018 schreef De Morgen: “Arctic Monkeys sloten Rock Werchter af met het perfecte festivalconcert voor 2018. Wars van trends. Wars van het gewicht van de rock-‘n-rollgeschiedenis. Met twee voeten vooruit en de blik op verdwaasd. Top notch.” Meer van dat op zondag 2 juli 2023!

Over Rock Werchter: Vier dagen, vier podia. De grootste headliners, jonge wolven, felle rockers, straffe singer-songwriters, verse ontdekkingen. Rock Werchter programmeert met grote overtuiging over alle genres heen. Het grootste muziekfestival van België vindt in 2023 plaats van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli. Rock Werchter is een unieke belevenis. De line-up is steeds van wereldklasse. De omstandigheden uitmuntend. Het festivalgevoel omnipresent. Rock Werchter is een meermaals bekroonde, internationale topper. Het festival staat met stip in de agenda van elke muziekliefhebber. Weet meer over Rock Werchter via rockwerchter.be.

19 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »