‘I wanna do it all over again!’ zingt Only Seven Left op hun eerste single van de nieuwe EP 7. En ja, de band gaat het inderdaad opnieuw doen, want Only Seven Left is na zeven jaar terug voor een reünieshow én met nieuwe muziek. De reünieshow van de Hilversumse band vindt plaats op zaterdag 20 november in De Vorstin in Hilversum. Tickets (€7) zijn per direct in de verkoop gegaan. Op vrijdag 8 oktober verschijnt eerste single Over Again, waarna er iedere vrijdag t/m 19 november een nieuwe track uit zal komen. De in totaal zeven nummers worden gebundeld op mini-album 7.

Wat in 2005 als vriendengroep begon, groeide uit tot een internationale popsensatie met optredens in Nederland, België, Engeland, Duitsland, Egypte en Indonesië. Only Seven Left speelde bij De Wereld Draait Door, stond bijna wekelijks in de Hitkrant en bracht twee albums uit. Na een uitverkochte tour sleepte Only Seven Left in 2011 een TMF Award-nominatie in de wacht voor Beste Live Act en met de single Love Will Lighten The Dark scoorden ze in 2012 een radiohit. Op 20 december 2014 nam de band afscheid voor een volle zaal met emotionele fans.

Hoe is het met..?
Is er zeven jaar later veel veranderd? DWDD, TMF en de Hitkrant bestaan niet meer, er kwam een wereldwijde pandemie langs, maar verder vooral goed nieuws: gitarist Jochem werd vader van de vrolijkste baby ter wereld, zanger Bjørgen begon een eigen studio en scoorde per ongeluk een hit met Lockdown Lul, bassist Hinne maakte zijn studie af, drummer Bram is vlogger geworden en pianist Roderick is oprichter en eigenaar van een goedlopend websitebedrijf. En ja, de emo-kapsels van toen zijn gelukkig verdwenen.

Nieuwe muziek
Er is gelukkig in die zeven jaar ook veel hetzelfde gebleven. Net als in 2014 stappen er nog steeds ministers op, ook toen was de zomer vooral nat en popzaal De Vorstin in Hilversum bestaat nog, zodat Only Seven Left daar op 20 november 2021 zijn eenmalige comeback kan vieren. En het belangrijkste: Bjørgen, Jochem, Hinne, Bram en Roderick zijn nog altijd goede vrienden.

Samen werkten ze het afgelopen jaar in het diepste geheim aan de zeven nieuwe liedjes op 7. En dat leverde ook weer dezelfde discussies en praktische problemen op als toen. Het verschil is dat de bandleden dit keer ongehinderd door meningen van labels, managers of radio-dj’s lekker konden doen wat ze zelf wilden.

Komende weken komt er iedere vrijdag een nieuw nummer uit, te beginnen met Over Again op 8 oktober. Op 19 november is het mini-album compleet.

Only Seven Left is terug, zeven jaar later. In ieder geval voor één reünieshow en zeven nieuwe liedjes. Maar wie weet smaakt het wel naar meer.

8 oktober 2021
In dit bericht: