Persbericht, donderdag 19 mei 2022

Van 25 juni t/m 1 september presenteert On The Roof voor de elfde keer een muzikale reis door genres en culturen op het mooiste dakterras van Amsterdam Noord.

Braziliaanse grootheid Márcio Faraco trapt het seizoen feestelijk af op zaterdag 25 juni. Verder ligt de nadruk zoals altijd op de kleurrijke, inspirerende scene van smeltkroes Amsterdam met optredens van onder andere Celine Cairo, K.O. Brass, Guy Salamon Group en een nieuwe performance van Flamenco danseres Conchita Boon. Als knallende afsluiter hoor je weergaloze Funk Jazz met Goudsmit, Montis & Directie op donderdag 1 september. Zie hieronder het volledige programma.

Na twee seizoenen terugschakelen trakteert On the Roof dit jaar op twee acts per avond en biedt hiermee een beter inzicht in wat er aan nieuwe muzikale ontwikkelingen speelt in, en rondom, Amsterdam. Nieuw in 2022 zijn familieconcerten en een begeleidingstraject voor Jonge Makers.

Drie familieconcerten op zondagmiddag
On the Roof staat bekend om zijn warme en vriendelijke sfeer, als het ware ‘een huiskamer in de openlucht’. Om dit aspect te benadrukken en de band met de omliggende wijken te versterken, worden er dit jaar drie familieconcerten georganiseerd op zondagmiddag. Informeler en interactiever qua setting, met artiesten die graag open staan voor de dynamiek die een jong(er) publiek met zich meebrengt: Boi Akih ‘Storyteller’, Neco Novellas en het Twitching Eye Trio.

Drie Jonge Makers om te ontdekken
On the Roof heeft altijd opkomend talent omarmd in zijn programmering. Dit jaar gaat deze relatie nog een stap verder: in samenwerking met de Van Bijleveltstichting biedt de organisatie drie jonge talenten begeleiding voor een duurzame ontwikkeling in de vorm van zakelijke mentor sessies, vaardigheidsontwikkeling en het produceren van videoportretten waarmee zij zich kunnen presenteren aan programmeurs, pers en hun achterban.

Chieko Donker Duivis, dit jaar ook als Jonge Maker uitgelicht op het Grachtenfestival, geeft op het dak een preview van haar nieuwe composities met haar voor deze gelegenheid samengesteld nieuwe ensemble. De Colombiaans-Curaçaose Juliana Martina vond haar eigen stem binnen de Latin muziekscene en studeerde cum laude af bij Codarts in Rotterdam. Haar langverwachte debuutalbum verschijnt later dit jaar. De Portugese Joana Almeida laat met haar band Cacha Mundinho een verfrissend palet aan klanken en texturen horen, met invloeden van Kaapverdië tot India.

Programma 2022

  • 25 juni, Márcio Faraco
  • 01 juli, Eran Har Even Trio / Conchita Boon ‘Nadie Puede Verte’
  • 03 juli, Boi Akih (familieconcert)
  • 15 juli, Guy Salamon Group / Chieko Donker Duivis (jonge maker)
  • 29 juli, Greener Grass / Cacha Mundinho (jonge maker)
  • 12 augustus, Celine Cairo solo / Juliana Martina (jonge maker)
  • 21 augustus, Neco Novellas (familieconcert)
  • 26 augustus, Alfonsina (Altaky, Kalfa, Kusada, Hildenbrand) / K.O. Brass
  • 28 augustus, Twitching Eye Trio (familieconcert)
  • 01 september, Montis, Goudsmit & Directie

Meer informatie en kaartjes zijn te koop op www.on-the-roof.com.

Kaartjes: 22,50 euro – Familieconcerten: 15 euro.

30 mei 2022
In dit bericht: