Persbericht, donderdag 13 januari 2022

Oliver Tree, onder andere bekend van zijn virale TikTok hit Life Goes On, heeft vandaag bekend gemaakt dat hij op 18 februari zijn nieuwe album Cowboy Tears uitbrengt. Het album is vandaag aangekondigd met de release van zijn nieuwe single Cowboys Don’t Cry, waarmee hij een nieuwe sound introduceert. Voor de surrealistische videoclip van de track, schakelde hij de hulp in van actrice en zangeres Bella Thorne.

Voor zijn nieuwe album Cowboy Tears koos Oliver Tree voor een nieuwe twangy, country sound waarin de ‘stoere’ cowboy centraal staat. Oliver Tree over het gekozen thema: “Cowboys are the toughest guys. It’s okay for us tough guys to cry, and the thing is, it’s okay for everyone to cry,” legt Tree uit “There’s a lot of anger that comes out of holding in your emotions, and that’s really popular for guys. Cowboy Tears is teaching people how to let it out and be able to put it out in a way that isn’t going to be violent or self-destructive.”

De release van de eerste single ‘Cowboys Don’t Cry’ zet vandaag gelijk de toon voor het nieuwe album. In de bijhorende videoclip wordt Oliver Tree het huis uitgezet door een boze ex, waarna hij allerlei cowboy streken uithaalt. We zien hem onder andere op een longhorn-quad en in verschillende cowboy oufits aan de zijde van mooie dames onder wie Bella Thorne.

Over Oliver Tree
De Californische zanger, producer, schrijver, regisseur en performancekunstenaar speelt met de grenzen waar pop en alternatief elkaar ontmoeten en waar kunst en entertainment visueel met elkaar botsen. Van komedie tot actiesport, van nep reality-tv-drama tot WWF wrestling, Tree verkent niet alleen elk type entertainment maar ook elk type genre in zijn muziek. In 2020 bracht Oliver Tree zijn debuutalbum Ugly Is Beautiful uit dat op #1 binnenkwam in de Amerikaanse Billboard Rock & Alt charts en inmiddels al meer dan een miljard streams telt. De plaat bevat o.a. de singles ‘Miracle Man’, ‘Hurt’, ‘Cash Machine’ en ‘Alien Boy’, en zijn virale hit Life Goes On dat een eigen leven begon te leiden op sociale media. Er zijn van de track al meer dan 25 miljoen TikTok video’s gemaakt en Oliver is de vijfde meest bekeken artiest op het platform. Wereldwijd is de single inmiddels meer dan een half miljard keer gestreamd en duikt hij op in allerlei airplay charts. Recentelijk bracht Tree een remix en videoclip uit van het nummer met Trippie Redd, Ski Mask The Slump God en Clean Bandit. In oktober bracht Oliver Tree in samenwerking met Little Big Welcome To The Internet uit.

15 januari 2022
In dit bericht: