O. Festival for Opera. Music. Theatre.
Donderdag 16 t/m zondag 26 mei 2024 – diverse locaties in Rotterdam
Dagtickets en passe-partouts nu te koop via www.o-festival.nl

Een internationaal festival voor opera, muziek en theater met unieke locatievoorstellingen en spannende producties in de theaters van de stad, dat is O. 2024. Tijdens het festival van 16 t/m 26 mei 2024 zijn voorstellingen en concerten te zien, van works in progress tot wereldpremières door, gemaakt door jonge makers en bekendere namen. O. ervaar je het beste met een dagticket, waarmee je voor slechts €35 van vroeg tot laat overal in Rotterdam het festival kunt beleven.

Het festival start op donderdag 16 mei traditiegetrouw met de First Night, een avondvullend programma. Dit jaar trapt het Oekraïense gezelschap Opera Aperta O. af met GAIA-24, een eigentijdse geohistorische opera. De avond wordt afgesloten met verschillende sneak-previews van het festival in Theater Rotterdam.

De eerste namen
Het eerste weekend begint met de theatrale radiostudio FOR REAL van Resonate Productions in de Arminiuskerk, waar journalistiek en muziek op unieke wijze samenkomen. In Animal Farm neemt Flip Noorman het legendarische verhaal van George Orwell als vrijelijk vertrekpunt voor een energiek en confronterend theatraal concert in Kantine Walhalla. Claron McFadden, Luigi De Angelis en Fanny & Alexander brengen in Theater Rotterdam met de meditatieve re-enactment Nina een ontroerend eerbetoon aan het leven van Nina Simone.

In de tweede helft van het festival draaien we aan een gigantisch rad van fortuin in de locatievoorstelling NACHTKANT, life is but a dream, een aangrijpend concert over overvloed. Club Gewalt en De Dansers komen in Deepend samen om de diepste diepte van afhankelijkheid te verkennen met hun voorstelling in Theater Rotterdam. Wegens groot succes keert Steef de Jong terug in het Oude Luxor Theater met Steefs O.2 Show, een spiksplinternieuwe reis door Operetteland met onder andere Richard Groenendijk en Loes Luca.

Het volledige programma
Het volledige programma wordt begin april bekend gemaakt, dan start ook de verkoop van losse tickets. Dagtickets (vr 17 t/m ma 20, vr 24 en za 25 mei) en passe-partouts (wo 16 t/m zo 26 mei) zijn nu al te koop via www.o-festival.nl/tickets.

O. is sinds 2021 de nieuwe naam voor Operadagen Rotterdam. O. is een festival voor nieuwsgierige bezoekers. O. staat voor opera en het openbreken van het genre. O. focust op avontuur, talentvolle makers en crosslinks met genres: van performance tot pop en van smartlap tot streetculture. O. denkt niet in hokjes. O. is open minded. O. ontroert, vernieuwt en verbindt. O. is zo divers als Rotterdam.

 

1 december 2023
In dit bericht:
Translate »