Persbericht, maandag 6 december 2021

Zanger/instrumentalist/songwriter Diederik Nomden komt op 7 januari 2022 met zijn nieuwe album ‘Parallel Universe’. De titeltrack is als eerste single vanaf vrijdag 26 november beschikbaar. Parallel Universe (single)

NOMDEN’s werkwijze op Parallel Universe is een duidelijke voortzetting op de weg die hij op veelgeprezen voorganger ‘Wingman Returns’ (2019) is ingeslagen.

Om te beginnen heeft hij het album voor het grootste deel zelf in zijn eigen studio geschreven, gearrangeerd, ingespeeld, opgenomen, geproduceerd en gemixt. Daarbij heeft hij soms hulp ingeroepen van zijn vertrouweling Victor Meijer die wederom tekende voor een aantal strijk arrangementen, daarnaast voor 2 co-writes en de originele compositie ‘Masquerade’) en oudgediende David Corel (destijds bassist in Nomden’s eerste band Redivider). Verder zocht Diederik op ‘Parallel Universe’ weer de meermaals beproefde samenwerking met Douwe Bob, wat resulteerde in het liefdes- of scheidingslied ‘Take It Or Leave It’.

Voor het uitvoeren van zijn orkestrale arrangementen kon hij rekenen op klassieke musici als Doriene Marselje (harp), Merijn van Prooijen (contrabas), de strijkers van het Dutch String Collective (waaronder Marieke de Bruijn) en de violisten van Fuse (Emma van der Schalie en Julia Philippens). De Amerikaan Tom ‘Bones’ Malone werd ingeschakeld om het nummer ‘Piece Of The Pie’ van scheurende blazerssectie te voorzien.

Op Parallel Universe draait het om keuzes maken en de consequenties van die keuzes dragen. Wat als je je dromen (meer) had nagejaagd (‘Parallel Universe’), of juist pragmatischer was geweest en meer concessies had gedaan (‘Tennessee Ride’)? Bedachtzamer of juist assertiever was geweest (‘Miner’)? Of bij je eerste liefde was gebleven? Hoe werken gebeurtenissen uit het verleden door in het heden en de toekomst?  Opent het sluiten van deuren in je vertrouwde omgeving niet juist onbekende paden met meer kansen op geluk en voldoening?

Deze verkenning, waarop antwoorden vaak zowel onmogelijk als onnodig zijn, is de rode draad door de 10 composities op NOMDEN’s ‘Parallel Universe’.

Diederik Nomden startte zijn carrière als zanger/toetsenist/gitarist van de band Redivider (winnaar Grote Prijs van Nederland 1998) en speelde achtereenvolgens bij Johan, Daryll-Ann en in de band van Ellen ten Damme.  Sinds de tweede helft van de jaren ’00 bleef hij actief bij onder meer Bertolf en awkward i, om in 2012 met zijn solodebuut ‘Royal Parks’ eindelijk uit de schaduw van anderen te stappen. In 2019 verscheen zijn veelgeprezen tweede soloplaat ‘Wingman Returns’. De afgelopen jaren is Nomden medeverantwoordelijk voor de perfecte sound en het succes van tributebands The Analogues en Her Majesty.

www.diederiknomden.com

8 december 2021
In dit bericht: