Persbericht, vrijdag 1 juli 2022

NNAMDÏ, de multi-instrumentalist, songwriter en een van Chicago’s meest geliefde indiemuzikanten heeft aangekondigd dat nieuw album Please Have A Seat op 7 oktober beschikbaar zal zijn via Secretly Canadian / Sooper Records, zijn eerste release in samenwerking met het eerbiedwaardige Bloomington, Indiana-label. Bekijk de video voor de eerste single ‘I Don’t Wanna Be Famous’, een nummer waarin NNAMDÏ zijn carrière tot dusver in vogelvlucht bekijkt en worstelt met de betekenis van succes. Het nummer wordt begeleid door een door Austin Vesley geregisseerde video waarin NNAMDÏ wordt lastiggevallen door paparazzi in een immens herenhuis, wordt bekogeld met tomaten en nerveus door hordes van bewonderende fans loopt tijdens een rode loper-evenement. En dat dit zo fantastisch is als het klinkt, zie je hier.

Als resultaat van een broodnodige pauze, die leidde tot een creatieve en emotionele reset, is Please Have A Seat NNAMDÏ’s meest directe en toegankelijke werk tot nu toe. Het verlegt de grenzen van zijn popsongwriting en dient als een verzoek om te gaan zitten, aanwezig te zijn en het moment tot je te nemen. “Ik realiseerde me dat ik nooit de tijd nam om gewoon te zitten en te genieten van waar ik ben”, zegt NNAMDÏ. “Het is gewoon leuk om niet in de ‘Go, Go, Go!’-modus te zitten en opnieuw te evalueren waar ik muzikaal heen wilde. Ik wilde er echt bij zijn”.

Elk van de 14 nummers van het album, die NNAMDÏ volledig zelf schreef, produceerde en uitvoerde, zijn meedogenloos vatbaar voor de repeat-knop en komen op onverwachte en desoriënterende muzikale plekken. Tegenover deze krachtige dosis popgeluk staan math-rock freakouts, arena-rock leadgitaren, halsbrekende rapflows en koortsachtige syntharrangementen. Het maakte NNAMDÏ al de perfecte tour-partner voor o.a. Wilco, Sleater-Kinney en black midi na het genre-fuserende album Brat uit 2020 en de dreunende punk-follow-up EP Black Plight. In een zinderend tempo volgde Krazy Karl, een hectisch jazz-allround eerbetoon aan Looney Tunes-componist Carl Stalling en een flitsende elektronische EP Are You Happy. Hij is mede-eigenaar van het Chicago-label Sooper Records en als de hardstwerkende muzikant van de windy city werd hij door de Chicago Tribune al eens Chicagoan of the Year genoemd. Het nieuwe album is een visionair statement en weer een sprong voorwaarts. Op 7 oktober te vinden in je favoriete platenzaak.


 

3 juli 2022
In dit bericht: