Persbericht, dinsdag 7 december 2021

Op 23 december geeft de band traditiegetrouw hun eindejaarsconcert in De Duif in Amsterdam, tegelijk met het verschijnen van hun nieuwe single “Beromünster”.  Door het groene oog van een oude radio kijkt Henk Hofstede, als in een tijdmachine in de kamer van een geliefde, “I was handsome, you were beautiful”.

Concerten van NITS zitten altijd vol dynamiek, humor, virtuositeit en soms met een diepe Europese melancholie. Dit alles met een stijlvolle veelzijdigheid. Op het programma staat muziek van ‘KNOT’, nummers van het nieuwe, nog te verschijnen album plus een greep uit hun klassiekers.

Vanaf 24 februari gaat de band ook weer op tournee. Tivoli, Het Paard en de Oosterpoort staan op het programma, in totaal 14 concerten in Nederland.  Zie www.nits.nl voor alle data.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een nieuw album wat in het najaar van 2022 gaat verschijnen. Tijdens de komende shows zal de band al songs van het nieuwe album gaan spelen.

Korte geschiedenis
Opgericht in 1974 heeft de NITS al een lange carrié re achter de rug, hun oeuvre omvat zo’n 25 albums. In Nederland maar ook internationaal trok de band de aandacht met hun eerste albums TENT, New Flat en Adieu, Sweet Bahnhof. Het verschijnen van de albums OMSK (met de single Nescio) en In the Dutch Mountains in de tweede helft van de jaren 80 brachten het grote nationale en internationale succes en daarmee alles op een hoger plan. De bijbehorende videoclip won een 1e prijs in Cannes.

Vele grote festivals werden aangedaan zoals Pinkpop, Parkpop, Ruis Rock en Roskilde in Scandinavië , Festival d’EY te de Quebec in Canada, Rock am Ring, Printemps de Bourges, Paleo in Nyon in Zwitserland en nog vele andere. Het leverde de band naast waardering alom een schat aan ervaring op. Net zo belangrijk is dat NITS altijd de energie, wens en nieuwsgierigheid heeft behouden om muziek te blijven schrijven en te blijven spelen. De 25 albums getuigen daarvan, evenals het project TING in 2017, een samenwerking met Scapino Ballet Rotterdam. De voorstellingenreeks werd door 40.000 mensen bezocht. In 2019 verscheen het album KNOT. De bijbehorende toer werd in de wielen gereden door de Corona pandemie, maar de band heeft die tijd goed gebruikt en gewerkt aan een nieuw album.

9 december 2021
In dit bericht: