Sommige nummers vergen de glans en allure van het leven in een grote stad; de betonnen jungle en het stadsdrama, doordrenkt met witte ruis. Andere slechts het bos; het serene gefluister van de wind in de bladeren. Het is niet moeilijk te raden uit welke wereld Thijs van der Meulen alias Roofman komt. De reden waarom zijn pijnlijk mooie aankomende debuutalbum “Still The Mess I Was” zo groots klinkt, is dat hij besloot het op te nemen in de analoge hemel van Hamburg, Clouds Hill studio (o.a. The Killers, Peter Doherty, Elbow). De bomen en de straten, de rust en de storm: Roofman is een man van contrasten.

De derde albumsingle ‘Pour Me (I’m Drifting)’ is een nummer over “het terugvallen in oude gewoontes die je eigenlijk probeert te ontgroeien.” De videoclip, met John Vis in de hoofdrol, werd opgenomen op de plek waar zoveel van Roofmans liedjes ontstonden: zijn thuis in de Veluwse bossen. De clip is gemaakt door Duitse filmmaker Felix Julian Koch, die eerder met o.a. Hugh Jackman werkte.

Over Roofman

Roofman is het alias van Thijs van der Meulen. Debuutalbum ’Still The Mess I Was’ is opgenomen met producer Johann Scheerer in de Clouds Hill Studios (o.a. The Killers, Tokyo Hotel, Elbow) in Hamburg met Roofman’s studioband bestaande uit Amerikaanse muzikanten Rhett Shull (gitaar) en Philip Conrad (bas) en Thijs’ (Roofman) broertje Pim van der Meulen op drums. Het komt uit op het label van Clouds Hill (o.a. Peter Doherty, The Mars Volta).

10 november 2022
In dit bericht:
Translate »