Persbericht, vrijdag 4 februari 2022

Vandaag heeft Orange Skyline de nieuwe single A Fire uitgebracht. A Fire is door de NOS gekozen als het themanummer van hun dagelijkse compilatie van hoogtepunten uit het Olympische schaatstoernooi. De single staat op het nieuwe album van Orange Skyline, dat later dit jaar uitkomt.

Het is geen toeval dat A Fire, de derde single van het nieuwe album, uitkomt op de eerste dag van de Olympische Winterspelen in Peking. Zanger Stefan van der Wielen en zijn broer, gitarist Niels, deden de inspiratie voor hun nieuwe single op tijdens het hardlopen in het Amsterdamse Vondelpark. “Dat doen we regelmatig samen, om fit te worden voor onze aanstaande clubtour. Zo ontstond het idee om onze eigen ultieme work-out track te schrijven. A Fire gaat over al je energie geven, ergens voor gáán als het erop aankomt en over nooit opgeven. We vinden het dan ook te gek dat A Fire te horen is onder NOS-beelden van de Olympische schaatswedstrijden, met hopelijk een flink aantal medailles voor de Nederlandse ploeg. Dat past perfect bij het thema van de song – én bij de naam van onze band natuurlijk!”

Met Shine On scoorde Orange Skyline vorig jaar de Top Song op Radio 2 en de Kink XL op Kink. Later dit jaar brengt Orange Skyline hun nieuwe album uit, dat geproduceerd is door JB Meijers en opgenomen in de Wisseloord Studio’s in Hilversum.

Twee weken geleden kondigde Orange Skyline de Meet You In The Middle Tour aan. Op 24 maart staat het viertal in Hedon in Zwolle, op 1 april in Paradiso in Amsterdam, op 8 april in De Helling in Utrecht en op 29 april in de Oosterpoort in Groningen.

5 februari 2022
In dit bericht:
Translate »