Afgelopen vrijdag is de nieuwe single ‘Darling’ van Scarlet Rose uitgebracht. Het nummer is op alle streamingsdiensten te beluisteren en is de vierde track van hun nieuwe EP.

 

De single heeft een rustige opbouw met een bombastisch einde wat door enkele als rustige indiepop, maar tegelijkertijd als deels elektronisch bestempeld kan wordt. Het lied gaat over de onzekerheden die een mens kan hebben.De EP is opgenomen in de Dunk Studio in Zottegem, België en mede geproduceerd door Jannes Van Rossom.

 

Scarlet Rose is een indiepop band uit Aalst (regio ‘s-Hertogenbosch). Vlak voor de pandemie deed de band haar eerste optreden meteen maar in de befaamde Cavern Club tijdens het International Pop Overthrow Festival. Daarna volgde een tour door Nederland en shows op de radio bij onder andere Q-Music en brachten ze een eerste EP uit. In 2022 ging de band opnieuw naar Engeland voor een uitgebreidere tour met wederom een show in de Cavern Club. Het nieuwe materiaal van de band kan worden beschreven als een liefdesbaby van de bands ‘Vampire Weekend’, ‘Two Door Cinema Club’ en ‘Paul Simon’ op een laag van Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse ritmes.

30 november 2022
In dit bericht:
Translate »