‘Changing Lanes’ verschijnt 26 mei, aansluitende clubtour met band
‘Break Down And Call’ is de nieuwe single van de Rotterdamse singer-songwriter Maurice van Hoek, een uptempo pianopopliedje dat doet denken aan het jarenzeventigwerk van Jackson Browne. “In essentie gaat het liedje over het ellendige gevoel na het beëindigen van een relatie. Wanneer de bladeren weer van de bomen vallen en het weer koud wordt buiten, realiseer je je dat je een domme fout hebt gemaakt, om haar vervolgens op te bellen om te zeggen dat je haar terug wilt”, licht Van Hoek toe. 
 
‘Break Down And Call’ is het tweede liedje van Van Hoeks aanstaande derde album dat hij prijs geeft. Op ‘Changing Lanes’ – dat op 26 mei verschijnt – neemt hij de luisteraar mee in de recente grote veranderingen in zijn leven, van een relatiebreuk tot het vinden van een nieuwe liefde en voor het eerst vader worden. De release van het album gaat gepaard met een clubtour met naast zijn thuisstad Rotterdam ook Eindhoven, Hilversum, Venlo en Zwolle als steden die worden aangedaan.
“Een muzikant met capaciteiten waar menig gelouterde americana-artiest een puntje aan kan zuigen”, schreef muziekblad OOR naar aanleiding van een eerder verschenen album. Al vanaf zijn eerste releases en optredens werd Maurice van Hoek een veelbelovende toekomst in de americana-scene toegeschreven. Hij debuteerde in 2016 met album ‘Live Forevermore’, gevolgd door de langspeler ‘Traveling Man’ uit 2018. Met ‘Changing Lanes’, zijn derde full length en de eerste release sinds de EP ‘Church Sessions’ uit 2019, komt de begindertiger met een vervolg waarop hij de eerdere loftuitingen weer meer dan waarmaakt en zich bovendien als mens, songwriter en muzikant blijkt te hebben ontwikkeld. ‘Changing Lanes’ wordt een dag voor de release officieel gepresenteerd voor eigen publiek met een show in Rotown, Rotterdam. Verder brengt de tour Van Hoek en zijn band naar Muziekgebouw Eindhoven, de Vorstin (Hilversum), Grenswerk (Venlo) en Hedon (Zwolle).
Maurice van Hoek ‘Changing Lanes’ release tour voorjaar 2023
02-06 – Grenswerk, Venlo
16-06 – Hedon, Zwolle
12 maart 2023
In dit bericht:
Translate »