Persbericht, 8 oktober 2021

Het nieuwe album van Racoon, Spijt Is Iets Voor Later, is vandaag binnengekomen op nummer één in de GfK Album Top 100. Afgelopen dinsdag werd de band al verrast met een gouden award voor het album, dat precies een week geleden uitkwam.

Spijt Is Iets Voor Later is het zevende studioalbum van Racoon en het eerste Nederlandstalige. Op het album staan ook de eerder verschenen singles Het Is Al Laat Toch, De Echte Vent, Hee Joh Jip en Geef Je Hart Niet Zomaar Weg. Afgelopen dinsdag was Racoon te gast bij de talkshow Khalid & Sophie, waar de band vijf dagen na de release werd verrast met een gouden award voor Spijt Is Iets Voor Later.

Spijt Is Iets Voor Later is volgens Bart een “zeer autobiografisch” album over familiebanden, mannelijkheid, ouderdom en tevreden zijn met wat je hebt. Ook vaderschap is een belangrijk thema: op het album zingt Bart over zijn zoon (Tijd Verliezen) en over zijn dochter (Geef Je Hart Niet Zomaar Weg). Op het nummer voor zijn eigen vader (Historie Van Een Man) zingt de zus van Bart de tweede stem.

Racoon is momenteel bezig met een theatertour door Nederland. Op 2 april 2022 staan ze in Ahoy’ in Rotterdam. Kaarten voor deze show zijn sinds afgelopen maandag te koop.

9 oktober 2021
In dit bericht: