Persbericht, donderdag 7 april 2022

Vandaag heeft Nielson zijn nieuwe single Aan Zee uitgebracht. Vanaf oktober gaat de zanger, die dit jaar zijn tienjarig jubileum viert, de theaters in met zijn voorstelling Vertrouwd & Nieuw. De video voor Aan Zee is vanaf morgen overal te bekijken.

Nielson schreef Aan Zee met zijn vaste team: producer Lodewijk Martens, schrijver Matthijs de Ronden en gitarist Kevin Patrick. “Aan Zee is vrolijk en luchtig, bijna zoals ik het vroeger schreef. Maar deze positiviteit komt van een diepere plek. Dit is pure levenslust.” Waar Nielson op zijn album Diamant (2018) zijn gitaar achterwege liet, heeft hij hem nu weer opgepakt. “Ik hou van gitaarspelen. Dus dat doe ik. Dat bén ik.”

Dit najaar gaat Nielson de theaters in. In 2022 is het tien jaar geleden dat hij doorbrak met zijn single Beauty & The Brains en daarna grote hits scoorde met Hoe, Sexy Als Ik Dans en IJskoud. In zijn voorstelling Vertrouwd & Nieuw neemt Nielson het publiek mee op zijn persoonlijke muzikale reis vanaf 2012 tot nu – en verder. Met zijn band trapt hij zijn theatertour af in woonplaats Dordrecht en doet daarna onder meer Het Oude Luxor in Rotterdam, het Chassé Theater in Breda en Theater aan het Vrijthof in Maastricht aan. Alle speeldata staan hier.

8 april 2022
In dit bericht: