Persbericht, vrijdag 25 maart 2022

Vandaag kondigt mxmtoon haar nieuwe album aan! Op 20 mei verschijnt rising, via AWAL Recordings. Met de aankondiging deelt ze ook de fantastische single sad disco.

De wereld leerde Maia (mxmtoon) kennen als een 17-jarige zangeres met ukelele. In 2017 begon ze met het opnemen en posten van covers van persoonlijke popfavorieten. Maia, queer kind met een gemixte Chinese, Duitse en Schotse afkomst, zong liedjes die uitdrukking gaven aan het innerlijk van de ondervertegenwoordigde met eerlijkheid, begrip en hooks die niet konden worden vergeten. Ze werd een streamingsensatie en een avatar voor de bloei van representatie en inclusie in de Amerikaanse pop.

Nu is mxmtoon, inmiddels 21 jaar, terug met haar tweede album ‘rising’. De in Brooklyn gevestigde artieste brengt vandaag ook het nummer ‘sad disco’ uit: een dansfeest voor één, geïnspireerd op de stapels ABBA platen die Maia troostten tijdens haar jaar van verloren tijd. Ze schetst een scène van een tiener die alleen thuis zit en troost vindt in het dansen en meezingen op muziek wanneer je “alleen en verveeld bent”.

Voor Maia is ‘rising’ het hoogtepunt van een onbedoelde trilogie met voorgangers ‘dawn’ en ‘dusk’, de dubbele EP’s die ze in 2020 uitbracht. ‘rising’ zet haar muzikale groei voort. De twaalf nummers op het album zijn definitieve stappen voorwaarts en zijn muzikaal net zo ingenieus, eerlijk en onbevangen als ze tekstueel altijd al is geweest.

25 maart 2022
In dit bericht: