Persbericht, vrijdag 3 december 2021

Glittercowboys en fata morgana’s; een man scheert zich voor de spiegel, middenin een gevaarlijke jungle; neonverlichte ruïnes waar een futuristische vrouw doorheen zwerft; een zwart gat strekt zich uit over de woestijn. Vijf helden staan te pronken op de ruïnes van wat ooit was. In deze dystopische wereld van monokimono zijn tweede EP ontmoeten vijf muzikale helden van frontman Ben Tanghe’s elkaar tussen de ruïnes om koste wat kost het leven te blijven vieren.

Beluister ‘Jij & Ik’

Na een succesvolle eerste EP besluit Ben het roer van monokimono radicaal om te gooien met een nieuwe liveband en een nieuw elektronisch geluid. Als artist in residence bij Trix, Kavka en Volta nodigt monokimono bevriende gastmuzikanten uit om samen te experimenteren. Hij bouwt een brug met Nederland – omdat hij door de liefde zowel in Brussel als Amsterdam woont – en laat zich inspireren door nieuwe muzikanten en inspiratiebronnen.

Samen met zijn nieuwe band bestaande uit muzikanten Ella Salvador Dalemans en Timon Persoon bouwt hij een nieuwe elektronische live-ervaring. monokimono kruipt daarin uit zijn schelp en de verslavende tracks ontpoppen zich tot een zinderende liveshow.

Het eerste wapenfeit van deze samenwerkingen is de collab EP jij&ik. Willem Ardui, puntjudith, Vic Willems, Frankie Fame en Ruben Lefever werkten samen met frontman Ben Tanghe om samen hun ideale Nederlandstalige poptrack te produceren. De plaat is doordrongen van troost en het plezier van samen muziek maken.

Bestel de 10″ plaat

16 december 2021
In dit bericht: