Amerikaans-Japanse indiepopartiest keert terug na uitverkochte show in TivoliVredenburg


Mitski keert terug naar Nederland voor twee bijzondere liveoptredens. De wens van de razendpopulaire indiepopartiest om in de mooiste zalen ter wereld te spelen brengt haar op 20 en 21 mei 2024 naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De twee achtereenvolgende avonden in het iconische theater Carré beloven de meest bijzondere shows op Nederlandse bodem te worden van de Amerikaans-Japanse artiest. Het concert dat ze gisteren in de Grote Zaal van TivoliVredenburg in Utrecht speelde was binnen no-time uitverkocht. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 20 oktober 2023, via www.carre.nl

Mitski

Mitski behoort tot de grootste sterren van de hedendaagse indiepop. In haar muziek combineert ze muziekstijlen als folk, pop, rock en elektronica met persoonlijke teksten over thema’s als angst, eenzaamheid, kwetsbaarheid en het eigen onvermogen.

Haar doorbraak kwam in 2018 met vijfde album Be the Cowboy, dat door muziekmedia wereldwijd werd gekozen als album van het jaar. Haar liedjes ‘Nobody’ en ‘Washing Machine Heart’ groeiden uit tot TikTok-hits. Met meer dan anderhalf miljard views op TikTok en meer dan tweeënhalf miljoen video’s met haar muziek als soundtrack is ze een van de populairste artiesten op het social mediaplatform. Dat haar emotionele teksten resoneren bij de fans, blijkt wel uit het feit dat deze een eigen hashtag hebben op TikTok: #Mitskiistherapy heeft meer dan vijftig miljoen views.

Albums

Laurel Hell, haar zesde album, vormt de bevestiging van haar status als indiester. In de week van release in februari 2022 was Laurel Hell de bestverkochte plaat in Amerika. Laurel Hell schoot naar de bovenste regionen van de hitlijst, boven de albums van Drake, Adele en the Weeknd.

Precies een maand geleden verscheen haar nieuwste album The Land Is Inhospitable And So Are We. Ook dit album schoot de hitlijsten in; in Nederland kwam het album op plek 18 binnen. Op deze zevende plaat laat Mitski een groter geluid horen, met orkestrale arrangementen en majestueuze koortjes. Gecombineerd met de statuur en setting van Koninklijk Theater Carré Amsterdam is dat een perfecte match voor een indrukwekkend concert, dat onderdeel is van de wereldwijd uitverkochte tournee rond The Land Is Inhospitable And So Are We.


Mitski naar Koninklijk Theater Carré op 20 & 21 mei 2024
20 & 21 mei 2024
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

Tickets kosten vanaf €45,- (excl. servicekosten en transactie- en/of verzendkosten). De voorverkoop start op vrijdag 20 oktober om 10:00 uur, via www.carre.nl/voorstelling/mitski.

 

17 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »