Op 29 oktober brengt MINKA haar nieuwe single SSEXM uit. De songtitel SSEXM is een afkorting van het uitdagende refrein; “Speed, Speed, Ecstasy, MDMA”. MINKA roept iedereen, middels deze zwoele electropop track, op om meer te dromen te dansen en te  leven. Je bent niet je werk. Laat maar los.

‘Ik hoop dat je met me danst vannacht
Laat maar los en voel die trance zo zacht
wat een kwartje niet kan doen met je hart,
‘k heb extra liefde en ik deel het graag’

Is deze song daarmee een ode aan drugs? Volgens de zangeres uit Deventer niet per sé. Het is juist bedoeld als een aanval op de sleur van het leven, op het winnen en presteren. Zet mentaal alle ramen open en vier deze winter je eigen summer of love. Drijf al dromend weg op die heerlijke sensuele groove. “Al dat nadenken maakt meer kapot dan je lief is… Geniet van je leven, schatjes”.

CASSETTE RELEASE OP LABEL GITARIST THE KIK
Gitarist van The Kik; Arjan Spies Is helemaal verslingerd aan het ouderwetse cassettebandje. Hij runt samen met Thomas Baur het label MUSIC ON CASSETTE waarmee zij de comeback van het cassettebandje hopen te forceren. Het label brengt cassette albums uit van grote namen als Danny Vera, Blaudzun en Jungle By Night. Maar Spies was dermate gecharmeerd van MINKA dat hij haar vroeg voor het uitbrengen van een Cassette EP. Dus per 29 oktober verschijnt de single niet alleen op spotify. Maar ook, samen met vijf andere MINKA songs, als cassette EP getiteld ‘LAAT MAAR LOS”.

MINKA MUZIEK
Tintelfrisse Nederlandstalige electropop met een vrolijke rock’n roll vibe. Fris, stoer, lief en über catchy. Ze staat solo op het podium. Gewapend met een gitaar en de beats uit haar laptop wist ze al menig publiek en recensent om haar vinger te winden (**Zie ook: noot voor de redactie). De muziek maakt en schrijft ze samen met haar vaste producer Timon Massop.

MINKA SHOWS
Dit najaar heeft ze ruim 30 shows op de agenda staan, nu eindelijk voor staand én dansend publiek. Variërend van Popronde shows (o.a. VERA, Doornroosje), en twee shows met The Kik, tot aan een complete clubtour als support act van Anneke van Giersbergen Langs podia als: Melkweg, 013, Oosterpoort, Effenaar.

MINKA MEDIA
In het afgelopen jaar was MINKA meerdere malen te gast bij 3FM. Daarnaast verklaarde Rob Stenders op zender dat hij fan van MINKA was. Als zendermanager gooide hij haar single Linkervoet Rechtervoet op dagelijkse rotatie bij Radio Veronica. Ook Frits Spits (npo1, Taalstaat) werd blij van Linkervoet Rechtervoet; “Petje af voor de originaliteit”.

21 oktober 2021
In dit bericht: