Måneskin komt naar Rock Werchter in België! Een winnaar van het Eurovisie Songfestival in Werchter? Voor alles is er een eerste keer. Het afgelopen jaar van Måneskin oogt indrukwekkend. De Italianen scoren hit na hit, verkopen in de kortste tijd hun concerten uit, veroveren de wereld op een drafje. Vorige week werden ze bekroond met een MTV EMA voor ‘Beste Rock’. Afgelopen weekend waren ze alweer aan de andere kant van de oceaan voor de AMAs. Een paar weken terug mocht Måneskin voor de Rolling Stones openen in Las Vegas. Mick Jagger kroonde hen tot “koningen van de Europese rock” en deelde met grote trots een foto met de band. Qua geloofsbrief kan dat tellen. Op zaterdag 2 juli geven de Italianen present op Rock Werchter. Oh mamma mia!

Over Måneskin: Måneskin tart alle wetten van de popmuziek. Een Italiaanse rockgroep met een Scandinavische naam -de mama van bassiste Victoria is Deens- die het Eurovisiesongfestival wint en kort daarna ontvangen wordt in The Tonight Show van Jimmy Fallon? Het leek science fiction. En toen kwam 2021. Het viertal uit Rome wordt de opwindendste en meest getalenteerde winnaar van de grootste liedjeswedstrijd op aarde sinds Abba. Het gevolg is een opvallend breed gedragen succesverhaal. Het winnende nummer ‘Zitti E Buoni’ scoort goud en platina in meer dan 15 landen. Opvolger ‘I Wanna Be Your Slave’ haalt de hitparade in de halve wereld en maakt duidelijk dat a) de groep een blijver is en b) dat het Songfestival voor het eerst in zijn lange geschiedenis een winnaar heeft opgeleverd die de grootste festivalpodia aankan. Måneskin (maneschijn) is -pas- de vierde Italiaanse naam in het grote aanwezigheidsregister van Rock Werchter.

Na twee uitgestelde edities is Rock Werchter er volgend jaar opnieuw, in volle en beste vorm, van donderdag 30 juni tot zondag 3 juli 2022. De dagtickets voor vrijdag 1 juli zijn uitverkocht. Combitickets en dagtickets voor de andere festivaldagen zijn nog te koop via ticketmaster.be. De affiche wordt snel met meer namen uitgebreid.

28 november 2021
In dit bericht: