Persbericht, woensdag 11 mei 2022

Op 1 december 2019, de 10-jarige sterfdag van Shaffy, presenteerde acteur/zanger Maarten Heijmans zijn album RAMSES met eigen arrangementen van zijn favoriete Shaffy songs. Na een première in een uitverkochte Amsterdamse Stadsschouwburg spelen Maarten Heijmans &  band deze zomer, twee en een half jaar later,  eindelijk de geplande RAMSES tour langs Nederlandse zalen.

Maarten Heijmans ontvangt in 2015 een Gouden Kalf én een Emmy Award voor zijn overtuigende vertolking van de titelrol in de succesvolle TV-serie Ramses van Michiel van Erp. Na de opnames van de TV serie kon Maarten het repertoire van de legendarische Ramses Shaffy nog niet loslaten. Hij voorzag een aantal nummers van nieuwe, eigen arrangementen en samen met een club jonge maar bijzonder getalenteerde muzikanten kwam in 2015 de voorstelling ‘Maarten Heijmans zingt Ramses Shaffy’ tot stand, op het podium een 8-man sterke productie bestaande uit gitaren, drums/percussie, bass, toetsen, hoorn, trompet en trombone. De landelijke tour die volgde werd enthousiast ontvangen en eindigde spectaculair met uitverkochte shows in Paradiso en Carré. Het hoofdstuk leek gesloten.

Maar bij Maarten bleef er iets knagen. “We hadden eraan gewerkt deze arrangementen live uit te voeren, maar in mijn hoofd hoorde ik eigenlijk altijd een studioalbum; iets wat gelaagder en genuanceerder en gedetailleerder was. Toen ik begin 2019 besefte dat het 1 december Ramses’ tienjarige sterfdag zou zijn wist ik: dán wil ik de nummers op een album uitbrengen. En dan is het klaar. Ik ben al zo lang met Ramses bezig. Het album RAMSES voelt als de strik waarmee ik alles wat ik met Shaffy heb gedaan bij elkaar bind”.

De verzameling songs die Maarten voor RAMSES heeft geselecteerd bevat bekende Shaffy nummers als Sammy, Laat me, Zing vecht, en Wij zullen doorgaan maar hij wilde zeker niet dat het een Best of met alleen maar meezingers zou worden. “De Shaffy songs die mij het meeste hebben geraakt behoren misschien wel tot zijn onbekendere werk, nummers als Als je niet bij me bent of Slaapliedje. Elk nummer op dit album heeft veel voor me betekend tijdens de voorbereiding en het draaien van de dramaserie en ik heb aan elke track iets persoonlijks kunnen toevoegen”.

Het album RAMSES werd op 1 december 2019 gepresenteerd en een album tour voor voorjaar 2020 werd aangekondigd, en afgelast. Ondertussen zijn voor alle concerten nieuwe data gevonden en spelen Maarten Heijmans & band RAMSES deze zomer live in Nederland.

Ramses Live 2022:

  • 8 juni – Utrecht, TivoliVredenburg
  • 14 juni –  Amsterdam, Paradiso
  • 16 juni – Nijmegen, Doornroosje
  • 18 juni – Rotterdam, Schouwburg
  • 23 juni – Tilburg, 013
  • 24 juni – Haarlem, Philharmonie
  • 25 juni – Groningen, Oosterpoort

Meer informatie: Maarten Heijmans online

11 mei 2022
In dit bericht:
Translate »