Persbericht, dinsdag 11 januari 2022

Met het ijzer nog loeiheet van de hitsingle ‘I Don’t Live Here Anymore’ die Lucius met The War On Drugs maakte, kondigt de veelgeprezen indiepopband vandaag hun langverwachte nieuwe album Second Nature aan dat op 8 april uitkomt op Mom + Pop Music (VS en Mexico), Dine Alone (Canada), Second Nature Records/Secretly Distribution (rest van de wereld). Het album, geproduceerd door Dave Cobb en Brandi Carlile, bevat tien nieuwe nummers, waaronder de eerste single, “Next To Normal”, die vandaag uitkomt. Bekijk nu de officiële videoclip van het nummer hieronder. Om het album te vieren, begint de band dit voorjaar aan een Noord-Amerikaanse headline-tour, gevolgd door een reeks Europese shows in september. Haltes zijn inclusief de Botanique (25.09.22) en Paradiso Noord (29.09.22).

Second Nature is een portret van zangeres en songwriters Holly Laessig en Jess Wolfe’s gedeelde reflectie op seismische levensveranderingen – moederschap, echtscheiding, ongeplande carrièrepauzes – Dit album is een open boek van die reflectie, op muziek gezet.

“Het is een plaat die je smeekt om niet in de moeilijke momenten te zitten, maar er doorheen te dansen”, zegt Wolfe. “Het raakt al deze stadia van rouw aan – en een deel daarvan is trouwens een doorbraak. In staat zijn om het volledige spectrum van de ervaring te hebben die we hebben gehad, of die ik heb gehad tijdens mijn scheiding, of die we hadden in lockdown, waarbij onze carrières bij wijze van spreken tot stilstand kwamen. Ik denk dat je het spectrum van emoties echt kunt horen en voelen en hopelijk de vreugde in de duisternis kunt vinden. Het bestaat. Daarom hebben we Second Nature gemaakt en wilden we dat het klonk zoals het klonk: onze focus lag op dansen door de duisternis.”

Het album met 10 nummers, voornamelijk opgenomen in Nashville’s historische RCA Studio A, is geschreven door Laessig en Wolfe en bevat hun oude bandleden Peter Lalish, Dan Molad naast Solomon Dorsey met aanvullende bijdragen van Drew Erickson, Rob Moose en Gabriel Cabezas met mixen door Rob Kinelski en Molad evenals Carlile en Sheryl Crow op achtergrondzang. Over het werken aan het project deelt Carlile, “Lucius is een van mijn favoriete bands sinds hun eerste studioalbum. Ik kwam ze steeds tegen op festivals en merkte dat ik verbijsterd werd door hun kracht. Dit album voelt als thuis voor mij en iedereen die opgroeit omringd door pop uit de jaren 80 en 90, maar op de een of andere manier is Second Nature het begin van een nieuw tijdperk – niet alleen voor Lucius, maar voor ons allemaal. We moeten weer op de been en dat is waar dit album op aandringt. Dit is mijn eerste coproductie met mijn dierbare vriend Dave Cobb en ik weet niet of ik ooit trotser ben geweest om iets te zien, laat staan ​​het in handen te krijgen. Het is een absolute knaller.”

Second Nature is het derde volledige album van Lucius en de eerste sinds Good Grief uit 2016. Naast hun werk in de band, hebben Laessig en Wolfe opgenomen met Sheryl Crow, Harry Styles, The War on Drugs, Ozzy Osborne en John Legend en hebben ze uitgebreid getourd met Roger Waters. Second Nature verschijnt op 08.04.22.

13 januari 2022
In dit bericht:
Translate »