Persbericht, vrijdag 15 april 2022

Lizzo brengt op 15 juli het nieuwe album met de titel Special uit. Daarnaast heeft de Amerikaanse wereldster vandaag haar nieuwe single About Damn Time met de wereld gedeeld. Het zelfverzekerde en krachtige nummer wordt vergezeld door een officiële videoclip die vandaag in première is gegaan via YouTube.

‘About Damn Time’ is de opvolger van Lizzo’s laatste hit Rumor ft. Cardi B. Een paar weken geleden heeft Lizzo al een teaser van de track laten horen tijdens een interview in het tv-programma The Late Late Show with James Corden. Morgen viert ze de release van het nummer met een optreden in de tv-show Saturday Night Live. Daar is ze zowel muzikale gast als show host.

Lizzo is op dit moment ook te zien in haar eigen Amazon Prime reality show Watch Out For The Big Grrrls. Hierin gaat ze op zoek naar zelfverzekerde, bad-ass danseressen die haar kunnen vergezellen op het podium tijdens haar wereldtournee.

Over Lizzo
Lizzo begon als tiener al met rappen en studeerde klassieke muziek met de focus op fluit. Daarna maakte ze deel uit van verschillende groepen tot ze uiteindelijk besloot solo verder te gaan. Haar EP Coconut Oil uit 2016 opende deuren voor Lizzo. Zo ging ze mee op tour met Florence and the Machine en Haim. Haar echte doorbraak beleefde ze met het album CUZ I LOVE YOU in 2019 met hits als Juice, Good As Hell en Truth Hurts. Ook stond ze dat jaar in AFAS Live en op Best Kept Secret. Inmiddels is Lizzo een artiest van wereldformaat met drie Grammy’s op haar naam. De Amerikaanse artiest staat voor diversiteit en wil met haar muziek haar boodschap over body positivity verspreiden. Ook spreekt ze zich uit voor de rechten van de LGBTQ+ gemeenschap.

15 april 2022
In dit bericht: