Liquid Spirits is de band van het producers-duo Wiboud Burkens (keyboards) en Manuel Hugas (bas) in een ijzersterke synergie met zanger en tekstschrijver Ivan ‘vAn’ Peroti. Terwijl het album Years op 3 december uitkomt, is Liquid Spirits met de singles Years, My Shade My Color, It’s Not Fair en Someday ruim 1 miljoen streams op Spotify gepasseerd en komen de radio airplays op gang.

Years is een album met een eigenzinnig karakter, een verscheidenheid van invloeden uit jazz (Weather Report), world (Milton Nascimento) en hip hop (A Tribe Called Quest, Thundercat) met indie en pop invloeden en conceptueel geïnspireerd door Miles Davis: het ruwe idee is belangrijker dan de perfecte uitvoering. En zo trokken de 4 muzikanten met elkaar de studio in om songs te schrijven en op te nemen. Spontaan, niet gehinderd door details en vooral op zoek naar een nieuw verrassend geluid dat buiten de lijntjes kleurt. Experimenterend met vorm, groove, alternatieve harmonieën en tekst concepten werd in de studio een rauwe, diepe sound ontwikkeld. Veel songs werden in één keer ingespeeld om het authentieke karakter te bewaren.

Het gelaagde, spannende spel van Hugas, Burkens en Eric Hoeke (drums) in combinatie met Peroti’s maatschappij-geëngageerde teksten, eigenzinnige zangstijl, creativiteit en fantastische stem, is authentiek en wars van compromissen.

Burkens en Hugas hebben allebei hun sporen in de internationale soul-wereld ruimschoots verdiend. Zo werkten zij samen en/of gingen op tournee met ondermeer Leon Ware (componist Marvin Gaye/Michael Jackson), Michael Franti en rapper Phonté Coleman (Little Brother). Ook schreven en produceerden zij voor meervoudig Grammy-winnares Lalah Hathaway (dochter van). Ivan Peroti is ook zanger in de band van Candy Dulfer en werkte voorheen ondermeer samen met Sven Hammond.

Ook live speelt Liquid Spirits met energie, risico en veel soul. Zie optredens bij Leo Blokhuis NPO Radio2 en NPO Radio2 Muziekcafe.

Liquid Spirits is:

  • Ivan ‘vAn’ Peroti – vocals
  • Wiboud Burkens – keys
  • Manuel Hugas – bass
  • Eric Hoeke – drums

spotify website instagram |facebook

18 november 2021
In dit bericht:
Translate »