Persbericht, vrijdag 25 maart 2022

De gitarist en zanger van de bluesrock band Mountain kreeg 21 december 2020 een hartstilstand en overleed net voor de kerstdagen. Een ondergewaardeerde gitarist en muzikant is overleden. Net wanneer de man een album wilde gaan maken met gastmuzikanten. Good old songs in een nieuw jasje was het idee. Nu verschijnt alsnog het album. De gastmuzikanten kwamen toch nog om deze man te eren. Nam hun deel op en nu ruim een jaar later is het af.

Waarom is deze man belangrijk?? Niet in bijzonder zou je zo zeggen. Mountain kent geen hits en zijn band met Cream bassist Jack Bruce en zijn Mountain maatje Corkey Laing kreeg ook niet het gewenste succes. Toch stond Mountain op Woodstock en was het voor die tijd en de blues rockers een gitarist die inspireerde. “Smokin’in the Boys Room’ werd de cover voor Motley Crue waardoor de band wereldwijd een hit scoorde.

Het is de man die nu gitarist Yngie Malmsteen met bassist Rondinelli de sterren van de hemel speelt in ‘Long Red’. Waar Doors man Robby Krieger met rockzanger Ronnie Romero ‘The Doctor’ kleur geeft en Rainbow zanger Joe Lynn Turner diverse songs voor zijn rekening neemt. Ozzy gitarist Zakk Wylde gaat direct los op het openingsnummer ‘Blood of the Sun’ en George Lynch met Dee Snider ‘Never in My Life’ tot leven brengt.
Tot slot is het de eer aan Slash om de Mountain klassieker  ‘Mississippi Queen’ dit prachtige bluesrock album tot een einde te brengen. Zeker de moeite waard voor de blues en rockliefhebbers van nu en toen!

25 maart 2022
In dit bericht:
Translate »