Kovacs heeft vandaag haar nieuwe single Fragile uitgebracht. Daarnaast kondigt de zangeres aan dat haar nieuwe album Child of Sin op 1 januari 2023 uitkomt op haar eigen label Wolf Recordings. Dit najaar zal Kovacs in de Europese clubs en theaters te zien zijn.

Op Fragile vertelt Kovacs een verhaal over kwetsbaarheid die je soms ervaart door gebeurtenissen uit het verleden. Geïnspireerd door een klassiek Portugees gitaarstuk gespeeld naar een compositie van Carlos Paredes reisden Sharon en producer Jonathan Quarmby naar Turkije en Portugal om het nummer op te nemen. ‘Hoe meer franje we toevoegden, hoe minder krachtig het nummer werd’. Later versterkt door het beroemdste zigeuners-strijkensemble van Istanbul kreeg ‘Fragile’ er een extra gevoeligheidslaag bij. “De resultaten zijn magisch en bijzonder”, zegt Sharon. De live-video werd geproduceerd door de zangeres zelf. Bekijk de video hier.

Tegelijk met de release van nieuwe single Fragile kondigt Kovacs haar derde album Child Of Sin aan, dat op 1 januari 2023 uitkomt op haar independent label Wolf Recordings. Het werken aan het album werkte enorm bevrijdend voor de zangeres: “Mijn producer Jonathan Quarmby (bekend van onder meer Benjamin Clementine en Tom Walker) weet wat ik wil en wat ik nodig heb. Hij is een rustige en geduldige architect, in staat om elk nummer vorm te geven alsof het een mooi huis is. We hebben alles samen geschreven, wat resulteert in intense, eerlijke nummers. Schrijven is een proces, maar ik ben dichter dan ooit bij mijn innerlijke kern gekomen, ik ben zelfverzekerder en sterker geworden en heb een omgeving gecreëerd waarin ik dat doel kan nastreven.”

De Nederlandse artieste Sharon Kovacs maakt al van jongs af aan muziek geïnspireerd door zangeressen als Betty Davis, Etta James en Tina Turner. In 2014 bracht ze haar eerste EP My Love uit. Succes volgde met de singles My Love en Diggin en haar debuutalbum Shades Of Black dat in 36 landen in de hitparade stond. Ze bereikte de top tien in Duitsland en nummer één in haar Nederlandse thuisland, zestig miljoen YouTube-views, een modellencontract met Viva Paris, een reeks prijzen en spraakmakende sets op grote festivals en later een Robbie Williams-supportslot. Kovacs won ook de prestigieuze EBBA-award en trad op op festivals als Glastonbury en Sziget.

Kovacs zal dit najaar in de Europese clubs en theaters te zien zijn. Alle speeldata zijn te vinden op www.kovacsmusic.com.

26 augustus 2022
In dit bericht:
Translate »