Persbericht, donderdag 28 april 2022

Kovacs heeft vandaag haar nieuwe single BANG BANG uitgebracht. Het nummer is de opvolger van het nummer Not Scared Of Giants die eerder dit jaar uitkwam. Dit najaar gaat Kovacs de theaters in met de voorstelling Fragile.

BANG BANG is het logische vervolg op de vorige single Not Scared Of Giants waarin Kovacs haar angsten onder ogen kwam en besloot er niet langer door verlamd te zijn. Het nummer vertelt een muzikaal verhaal waarin mentale demonen verslagen worden, fouten worden rechtgezet en er met een spons over het verleden wordt gegaan. De single bevat ontegensprekelijke echo’s van Kovacs’ eerste plaat, en bewijst dat haar nooit het zwijgen kan worden opgelegd.

De bijbehorende videoclip, een cinematografisch project dat letterlijk in haar eigen keuken werd gemaakt is hier te bekijken. De video toont een ezel die een reus over een stoffige zandweg naar zijn graf draagt. ‘I won’t make the same mistake’, klinkt het in de lyrics, en dat mag u heel letterlijk nemen.

Naast een recent aangekondigde show in de Melkweg in Amsterdam op 14 juni gaat Kovacs dit najaar de theaters in. De tour start op 28 oktober in Markant Theater te Uden en doet daarna onder meer Philharmonie Haarlem, Tivolivredenburg Utrecht en Muziekgebouw Eindhoven aan. Alle speeldata staan hier: www.kovacsmusic.com.

De Nederlandse Sharon Kovacs maakt vanaf jongs af aan muziek en is geïnspireerd door zangeressen als Betty Davis en Etta James. Ze viel aan het begin van haar carrière op vanwege haar bontmuts die ze standaard droeg en die haar de bijnaam Wolflady opleverde. Kovacs brak in 2014 door met de single My Love die inmiddels bijna 20 miljoen keer is gestreamd. Haar debuutalbum Shades of Black kwam binnen op de eerste plaats in de album top 100. Opvolger Cheap Smell bereikte de zevende plek. Kovacs won meerdere awards waaronder een prestigieuze EBBA-award en een Edison. Ook stond ze op het podium van grote festivals als Sziget, Glastonbury, Lowlands en Pinkpop. In 2022  gaat Kovacs een samenwerking aan met FUGA, onder haar eigen label Wolf Recordings. Samen met de alom gerespecteerde producer Jonathan Quarmby legt ze momenteel de laatste hand aan haar nieuwe album dat gepland staat voor begin 2023.

28 april 2022
In dit bericht: