Persbericht, vrijdag 4 februari 2022

Korn brengt vandaag hun nieuwe studioalbum Requiem uit. Het album telt de singles Start The Healing, Forgotten en Lost In The Grandeur. De Amerikaanse metalband loste die laatste single pas enkele dagen geleden, als voorproefje van het nieuwe album.

Het schrijven en opnemen van Requiem viel middenin de pandemie. Door een nieuw creatief proces – vrij van tijdsdruk – had de band de luxe om vanalles uit te proberen. Korn ging aan de slag met nieuwe geluiden en nam die vervolgens op op analoge tapes. Zo ontstonden nieuwe muzikale dimensies en extra textuur in de nummers.

Korn verkocht sinds de oprichting wereldwijd meer dan 40 miljoen albums, won twee GRAMMY-awards, tourdere meerdere keren rond de wereld en verbrak vele records. Zanger Jonathan Davis, gitaristen James “Munky” Shaffer en Brian “Head” Welch, bassist Reginald “Fieldy” Arvizu en drummer Ray Luzier blijven de grenzen van rock en metal aftasten. Hun muzikale invloed reikt ver en de band kan op bijval rekenen van miljoenen fans en hele generaties artiesten.

Korn speelt op zaterdag 18 juni op Graspop.

5 februari 2022
In dit bericht: