King Tuff, het project van Kyle Thomas, kondigt zijn langverwachte nieuwe album Smalltown Stardust aan, met een video voor de eerste single en het titelnummer ‘Smalltown Stardust’. Het album is nu beschikbaar voor pre-order en wordt verwacht op 27 januari via Sub Pop.

Smalltown Stardust, dat mede werd geproduceerd en grotendeels samen met SASAMI werd geschreven, is “een album over liefde, natuur en jeugd”, legt Thomas uit. Net als de eerste single is het album een ode aan de gekoesterde momenten van inspiratie en de kleine steden waarin ze zijn ontstaan. Thomas putte uit zijn nostalgie naar waar hij opgroeide, waar hij voor het eerst zijn songwriting-impulsen koesterde en ideeën opleverde van andere gelijkgestemde artiesten. Het is een spirituele, tedere en uiteindelijk vreugdevolle plaat die als een schok kan komen voor degenen met slechts een voorbijgaande kennis van de catalogus van de artiest.

“De waarheid is dat ik mijn stadje in Vermont nooit echt wilde verlaten. Ik wist dat het iets was dat ik moest doen om echt een carrière als muzikant na te streven, maar ik hield van mijn leven daar, en ik huilde en huilde de dag dat ik in 2011 met een Greyhound-bus naar LA vertrok”, zegt Thomas. “In een alternatieve dimensie is er een versie van mij die daar nog steeds woont, nog steeds op de stoep hangt, tekeningen maakt in de koffiezaak, over de spoorlijn langs de rivier loopt … maar helaas, in deze hier dimensie, ben ik niets meer dan een townie without a town! ‘Smalltown Stardust’ is een lied over het bij me houden van die kleine plaats en al zijn vreemde magie, waar ik ook ga. Het is een portaal waar ik toegang toe heb als ik inspiratie nodig heb, of als de stad te groot en heet aanvoelt en ik mentaal moet ontsnappen naar een donker bos. Het is een plek waar ik de afgelopen jaren vaak naartoe ging terwijl ik deze plaat aan het schrijven was, vastgelopen in het verschroeide en crispy ol’ Los Angeles, dus het voelde passend als een albumtitel en ook als het eerste nummer dat in de wereld werd uitgebracht . Geniet ervan!”

26 oktober 2022
In dit bericht: