Vandaag kondigt de vijfvoudig Grammy-genomineerde gitarist Kenny Wayne Shepherd ‘Trouble Is…25’ aan, een top-to-bottom herinterpretatie van zijn doorbaak-album ‘Trouble Is…’, het album dat 25 jaar geleden de moderne blues nieuw leven inblies. Het album, dat verwacht wordt op 2 december via Provogue Records/Mascot Label Group (inclusief een bonustrack van een niet-uitgebrachte versie van Ballad of a Thin Man), zal vergezeld worden door een live-dvd, gefilmd in The Strand Theatre in Shepherds geboorteplaats Shreveport, Louisiana, welke is opgenomen bij de kick-off van zijn ‘Trouble Is…25 Anniverary tour,’ waar het album integraal gespeeld wordt. Met de aankonidging van deze release brengt Shepherd een lyric video uit voor ‘True Lies’, dat hij omschrijft als “the classic infidelity song”.

Geweldige nummers zijn niet in steen gebeiteld. Sinds hij van de bluesclubs in Louisiana naar de wereldwijde muziekscene schoot met het doorbraakalbum ‘Ledbetter Heights’ in 1995, gevolgd door zijn carrièrebepalende tweede album ‘Trouble Is…’ in 1997, heeft Shepherd die klassiekers elke avond op het podium in gewaagde nieuwe vormen gegoten. Geleid door de puls van het publiek, elke laatste noot levend in zijn handen, zijn de ‘Trouble Is…’-tracks altijd in beweging gebleven en nooit museumstukken geworden. Maar om een ​​kwart eeuw oud album een ​​tweede geboorte te geven is andere koek. Maar de multi-platina verkopende artiest keek vooruit en zag het 25-jarig jubileum van ‘Trouble Is…’ aan de horizon, en hij smeedde een gedurfd plan.

Om de connectie te maken tussen de hongerige 18-jarige gitarist die in 1997 bliksem ving en de nog steeds verkennende meestermuzikant, met een overdaad aan (levens)ervaring. Om de oude crew van de originele ‘Trouble Is…’-sessies in de Record Plant in Sausalito, Californië, bijeen te brengen en de tracklist opnieuw te lijf te gaan. En om zowel doorgewinterde fans als nieuwe luisteraars eraan te herinneren hoe dit album de moderne blues nieuw leven inblies.

“Een van de coolste dingen van het opnieuw opnemen van ‘Trouble Is…’ is om erachter te komen – of te verifiëren – hoe tijdloos dit album werkelijk is”, zegt Shepherd, die ook een triomfantelijke jubileumtour door de Verenigde Staten doet in 2022 en 2023 en Trouble Is… integraal speelt. “Ik ben zo trots op wat we hebben bereikt, en ook op het feit dat ik pas 18 jaar oud was toen ik het deed. Ik bedoel, ik had een ervaring met dit album waar de meeste muzikanten alleen maar van kunnen dromen. Van ‘Trouble Is…’ werden miljoenen exemplaren verkocht. Daar zit voor mij validatie in.”

Nadat de oren en ogen op Shepherd gericht waren na het sprankelende debuut ‘Ledbetter Heights’ uit 1995, bracht ‘Trouble Is…’ Shepherd halsoverkop in grote stappen voorwaarts. Dit waren nummers en opnames die niet uit een tiener hadden moeten komen, maar de bandleider stond schouder aan schouder met een ervaren studioband. De iconische Double Trouble-line-up (drummer Chris Layton, bassist Tommy Shannon en sleutelman Reese Wynans).

17 september 2022
In dit bericht: