Kenny Wayne Shepherd’s baanbrekende release ‘Trouble Is…’ uit 1997 bevat veel technische schittering en ouderwetse soul-accenten, maar wat het album echt onderscheidde, was de volwassen songwriting van Shepherd, een indicatie dat hij het label van “tienersensatie” dat hem eerder achtervolgde definitief van zich af schudde. “Blue On Black”, de rootsy fanfavoriet van het album, bereikte de nummer-1 positie in de mainstream Rock-hitlijst, vestigde een nieuw record met zijn 104-weken durende hitnotering en schalt nog steeds uit de Amerikaanse radio’s. Nu herbeleeft Shepherd deze monsterhit op ‘Trouble Is…25’, een volledige heropname van zijn baanbrekende album, welke uitkomt op 2 december via Provogue Records/Mascot Label Group.

“Het mooie van Blue On Black is dat de teksten beelden oproepen die de luisteraar kan toepassen op zijn eigen ervaring. Sommige mensen vertellen me dat het hen hielp bij een relatiebreuk, of het verlies van een geliefde, of dat ze te maken hadden met huiselijk geweld en dat het lied hen kracht gaf.” Shepherd vervolgd: ‘De originele video impliceerde een relatie en de vele tevergeefse pogingen om die te redden. Dus hebben we een nieuwe video gemaakt voor Blue on Black, die volgens mij openstaat voor meer interpretaties van het nummer.”

‘Trouble Is…25’, een volledige herinterpretatie van zijn baanbrekende album ‘Trouble Is…’, dat 25 jaar geleden de vlam ontstak die de moderne blues nieuw leven inblies. Het album (met een bonustrack van een nog niet eerder uitgebrachte versie van Ballad of a Thin Man) wordt vergezeld door een “Trouble Is…25” live-dvd, Een 25-jarige jubileum show waar het album intregraal gespeeld wordt. Gefilmd in The Strand Theatre in Shreveport, Louisiana, de geboorteplaats van Shepherd. Met deze show zal Kenny Wayne Shepherd volgend jaar neerstrijken in de Oosterpoort in Groningen op 29 april en in de Melkweg te Amsterdam op 10 mei. Kaarten hiervoor zijn hier verkijgbaar.

“Een van de coolste dingen aan het opnieuw opnemen van ‘Trouble Is…’ was de ontdekking – of verificatie – hoe tijdloos dit album werkelijk is”, zegt Shepherd. “Ik ben zo trots op wat we hebben bereikt, en ook op het feit dat ik pas 18 jaar oud was toen ik het deed. Ik bedoel, ik had een ervaring met dit album waar de meeste muzikanten alleen maar van kunnen dromen. Van ‘Trouble Is…’ zijn miljoenen exemplaren verkocht. Daar zit validatie in voor mij.

“Ik wilde niet dat ‘Trouble Is…25’ een chirurgisch proces zou zijn. Ik hou er niet van om dingen te overdrijven. Ik wilde gewoon de studio in en de sfeer vangen. Er waren een aantal manieren waarop we deze nieuwe opname hadden kunnen benaderen. We hadden een honderd procent getrouwe reproductie kunnen doen maar we kozen voor een volledige herinterpretatie”, voegt hij eraan toe.

“Tijdens de ‘Trouble Is…’ jubileumtour in de VS” zegt Shepherd, “vertelde iedereen hoe dit album vandaag zou kunnen worden uitgebracht en nog steeds net zo relevant zou zijn als 25 jaar geleden. Het maken van dit album in 1997 was gewoon een heel monumentale prestatie. De nieuwe opname was voor mij een serieuze trip down memory lane. En ik ben nog steeds ontzettend trots op deze nummers.”

30 november 2022
In dit bericht:
Translate »