De single Van Mij Zijn van KATNUF staat sinds vorige week maandag op nummer één in de Spotify charts. Voordat de single op 12 augustus officieel uitkwam, had de preview van de track al meer dan 60 miljoen views op TikTok.

Anas Kasmi (2001) is KATNUF: een Nederlandse artiest met Marokkaanse roots, die woont in België. Zijn artiestennaam verwijst naar de (verbasterde) Franse vertaling van 49: de postcode van de Marokkaanse stad Berkane waar Anas’ familie woont.

Al sinds zijn tienerjaren maakt Anas met vrienden muziek in het buurthuis en droomt hij van een carrière als artiest. Om een zo groot mogelijk publiek te bereiken, bouwde Anas de afgelopen jaren een flinke fanbase op TikTok op. Inmiddels staat de teller op ruim 209k volgers en bijna 8 miljoen likes.

In 2021 bracht Anas als KATNUF zijn eerste single Ongedoofd uit. Met Jinho 9, Jeriel Thunder en Bizzey nam hij de single Interessant op, die deze zomer viral ging op TikTok.

Daarnaast werkte hij aan een solotrack, Van Mij Zijn. Nog voordat het nummer af was, deelde KATNUF het refrein op TikTok. Binnen een aantal weken behaalde de preview van Van Mij Zijn meer dan 60 miljoen views. Reden voor KATNUF om eerder terug te keren van zijn vakantie in Marokko, om het nummer zo snel mogelijk af te maken en uit te brengen via Sony Music. Sinds 15 augustus – drie dagen na release – staat Van Mij Zijn nummer één op Spotify.

Op dit moment werkt KATNUF aan nieuwe muziek. KATNUF: “Dat ik nu de kans krijg om mijn muziek met zoveel mensen te delen, kan ik nog amper geloven. Ik kan niet wachten om verder te bouwen aan mijn droom!”

Beluister ‘Van Mij Zijn’

24 augustus 2022
In dit bericht: