KATNUF heeft zijn nieuwe single Adem uitgebracht. Het is de opvolger van zijn platina hit Van Mij Zijn, die afgelopen zomer viral ging op TikTok en vier weken op nummer één stond op Spotify.

KATNUF schreef de opzet van Adem een dag na Van Mij Zijn. KATNUF: “Na Van Mij Zijn hebben we veel nieuwe muziek geschreven, maar uiteindelijk kwam ik toch weer terug bij Adem. Hiermee wil ik laten zien dat ik ook een ander soort muziek maak. Adem is een emotionele track, maar toch word je er blij van. Ik hou echt van deze tune.” 

KATNUF hoopt dat Adem iets gaat betekenen voor mensen. “Er zijn een paar nummers van andere artiesten waarbij ik meteen moet denken aan een bepaalde periode in mijn leven. Heel bijzonder dat een tune dat kan doen. Het idee dat Adem misschien ook bij mensen zo’n persoonlijke herinnering oproept, vind ik sick.”

Bij Adem is ook een artistieke video uitgebracht, die deels onder water werd opgenomen. KATNUF: “De beelden sluiten aan bij het nummer, maar laten ook ruimte voor verbeelding. Mensen mogen hun eigen gevoel bij Adem laten spreken.” 

Anas Kasmi (2001) is KATNUF: een Nederlandse artiest met Marokkaanse roots, die woont in België. Zijn artiestennaam verwijst naar de (verbasterde) Franse vertaling van 49: de postcode van de Marokkaanse stad Berkane waar Anas’ familie woont. Al sinds zijn tienerjaren droomde Anas van een carrière als artiest. Om een zo groot mogelijk publiek te bereiken, bouwde Anas de afgelopen jaren een flinke fanbase op TikTok op. Inmiddels staat de teller op ruim 251k volgers en bijna 9,5 miljoen likes.

In 2021 bracht Anas als KATNUF zijn eerste single Ongedoofd uit, in juni 2022 volgde Interessant, met Jinho 9, Jeriel Thunder en Bizzey. Daarnaast werkte hij aan een solotrack, Van Mij Zijn. Nog voordat het nummer af was, deelde KATNUF het refrein op TikTok. Binnen een aantal weken behaalde de preview van Van Mij Zijn meer dan 60 miljoen views. Reden voor KATNUF om eerder terug te keren van zijn vakantie in Marokko, om het nummer zo snel mogelijk af te maken en uit te brengen via Sony Music. Drie dagen na release stond Van Mij Zijn nummer één op Spotify en bleef daar vier weken staan. Met ruim 24 miljoen streams is Van Mij Zijn inmiddels platina.

Op zaterdag 21 januari treedt KATNUF op tijdens Eurosonic/Noorderslag in Groningen.

19 december 2022
In dit bericht:
Translate »