Persbericht, donderdag 3 februari 2022

Prijswinnende Americana songwriter Jonathan Rhodes brengt deze vrijdag zijn single The Fall uit. Het is de openingstrack van zijn aanstaande debuut-EP Dirt. Die plaat verschijnt op 22-2-22 en wordt ondersteund door een releasetour on wheels, waarbij Rhodes met band in een camper langs podia in Nederland trekt om de EP te promoten. Rhodes is een van de talenten uit het Hit The North programma van ESNS.

De songwriter is van plan om in maart en april zijn eigen openluchtpodium te creëren door met een camper het land door te trekken. Door de doorgeschoven programmering van veel podia is het voor opkomende artiesten moeilijker dan ooit om podiumplaatsen te bemachtigen. Met het camperpodium hoeven poppodia alleen hun parkeerplaats en stroom beschikbaar te stellen. Verschillende podia hebben al aangegeven graag mee te werken.

The Fall is een krachtig roots-rocknummer dat vocaal ondersteund wordt door zangeres T A M A R, winnares van de prijs voor Beste Talent op het Popgala Noord.

De EP Dirt bestaat uit vijf tracks die uiteenlopen van singer-songwriter tot up-tempo roots-rock. Het centrale thema is hard werken om iets moois te creëren. Hard werken is de mens door de eeuwen heen niet vreemd, maar de betekenis ervan lijkt te veranderen. Om die verandering te illustreren, lopen de verhalen op Dirt uiteen van historische fictie tot persoonlijke ervaringen, samengevat in het mantra Most treasures are covered in dirt.

Rhodes: “Mensen van mijn generatie hebben steeds vaker last van ‘fear of missing out’ en hoge verwachtingen die ze aan zichzelf stellen. Grote doelen stellen en hard je best doen zijn me niet vreemd, maar ik leer ook om het leven anders te waarderen en daar een betere balans in te vinden. Ik hoop dat mijn muziek mensen helpt om een beetje genadig voor zichzelf te zijn.”

Jonathan Rhodes is winnaar van de Grote Prijs van Nederland publieksprijs en de POPgroningen Talent Award. Hij maakte afgelopen jaar deel uit van de selectie voor Hit The North, het talentenprogramma van Eurosonic Noorderslag en speelde afgelopen maand op ESNS.

Jonathan Rhodes: Website

4 februari 2022
In dit bericht:
Translate »