Het rocktrio Jimmy Diamond komt met nieuwe muziek. In The Dark is de tweede single van You Radiate, de debuutplaat die op 10 maart verschijnt.

De opbeurende single is een hart onder de riem en een oproep om niet bang te zijn in het donker.

“Iedereen heeft onzekerheden, en het is goed om ze er te laten zijn, maar je hoeft er niet bang voor te zijn. Je kan je laten meeslepen in een neerwaartse spiraal, maar dan kom je niet verder”, aldus zanger Jim Zwinselman.

In de winter van 2021 reisde de band af naar Los Angeles om met producer Kevin Ratterman (My Morning Jacket, Madrugada, Emma Ruth Rundle) de Invisible Creature Studio in te duiken. Americana en rootsrock uit de seventies worden versmolten met invloeden van hedendaagse indierock. Muziek die langs gitaar en pedal steel een groots geluid creëert.

Via hun wederzijdse tourmanager werden de leden van Jimmy Diamond tevens de Europese tourband van Timothy Showalter’s Strand Of Oaks. In Tim vonden ze een mentor en een grootste fan. Als Jimmy Diamond staan ze op eigen benen, maar er stroomt een soortgelijk DNA door de muzikale bloedbanen.

You Radiate is vanaf vandaag te reserveren en komt in drie varianten; zwart vinyl, limited gekleurd vinyl en op cd.

De band speelt op 26 januari tijdens Eurosonic Noorderslag op de door Excelsior geprogrammeerde avond in de Pindakaasfabriek en touren in het voorjaar door Nederland en België.
18 januari 2023
In dit bericht:
Translate »