Ommen, dinsdag 7 september 2021

Het is een vreemde tijd als het gaat om live concerten. Mag het nu wel of niet, en voor hoeveel mensen, binnen of buiten, 1,5 meter individueel of per gezin? De regels kennen een jungle aan aspecten waar men aan moet voldoen. Met dit gegeven wist Jett Rebel zijn nieuwe album te presenteren in het bos van Ommen. In de buitenlucht, een prachtige locatie met amfitheater en op een passend podium werd het nieuwe album Pre–Apocalypse Party List voor een klein publiek gepresenteerd.

In een knuffelcoat van Amerikaanse sterren komt de zanger op. Muts over het hoofd waardoor er enige afstand is tussen Rebel en het publiek. Met de opener van het nieuwe album start hij zijn live show. ‘Love Right Now’ kent een lekker gitaarlickje en vervolgens het tweede nummer ‘Ppparty’ als start van de nieuwe Rebel show. Het mag een album release zijn maar dat wil niet zeggen dat de good old songs niet voorbij komen. ‘Stick Together’, ‘I See You’ en ‘Lady on the Hill’ zijn dan wel toepasselijk, daar iedereen gezamenlijk op de heuvel zit. Maar het gaat om de fans te trakteren op nieuwe songs en dat er weer live gespeeld kan worden. Gelijktijdig wordt de show met livestream uitgezonden.

De band van Rebel staat als een huis en is voor de man een rots in de branding. De veelzijdigheid van Rebel en de band brengt de diversiteit met zich mee. Met een oude Prince achtige sound van ‘Cold Cold Heart’, ‘Behave’ en de postpunker ‘Baby I’m in Love’ weet hij het publiek niet te verrassen maar meer te geven wat er van de man verwacht wordt. ‘Kiss That Girl Again’ en ‘Emma’ hebben we in het geheel gemist. Toch wist Rebel met zijn show het tweede deel op save te spelen en wist hij de sfeer tot een opzwepend feestfestijn te brengen. ‘Louise’ en ‘Tonight’ mogen dan zeker niet ontbreken om dit feestje tot een goed eind te brengen.

7 september 2021
In dit bericht: