Persbericht, vrijdag 4 februari 2022

Vandaag brengt de Belgische singer-songwriter Jan Verstraeten zijn debuut album Voilent Disco uit. Het is een album met gedurfde melodieën en arrangementen, grote geluiden, rauw en vol branie.

 Jan over het album: ‘Toen bars dicht gingen en het nachtleven door corona stilviel, moest ik denken aan het ‘silent disco’-concept’, legt Jan uit. ‘Een feest waar iedereen een koptelefoon op heeft, en eigenlijk in zijn eigen bubbel beweegt. Stil, beleefd en veilig. Het tegenovergestelde van wat feesten zou moeten zijn. Ik vroeg me af: wie zit er te wachten op een verzameling intieme luisterliedjes, als straks alle lockdowns voorbij zijn? Niemand. Ik niet alleszins! Dus besloot ik voor iets losgeslagen te gaan in plaats van ingehouden. Overvloedig en een tikkeltje rommelig’.

Verstraeten stroomlijnde het geluid van zijn Violent Disco samen met producer Nicolas Rombouts, die hij al bewondert sinds zijn tijd in Dez Mona. ‘We hebben de rauwe spirit en energie van de demo’s behouden, maar Nicolas zorgde voor de finishing touch. Hij bracht eenheid in de chaos’. ‘Het was een pittige rit’, zegt hij. ‘Niet door corona, de lockdowns of het niet kunnen spelen en communiceren met publiek. Voor mij betekende de pandemie meer tijd om me te concentreren op het album, het artwork, de video’s. Serieus, het voelt alsof ik net een wereldreis heb gemaakt. Ik kan nu wel wat rust gebruiken’.

Voilent Disco is nu uit via Unday Records.

Tour data: 

  • 17 februari: 013, Tilburg
  • 23 februari: Kantine Walhalla, Rotterdam

Jan Verstraeten: Spotify

6 februari 2022
In dit bericht: