Voor veel kinderen van beroemde artiesten is het lastig om met de nalatenschap om te gaan. Dat geldt ook voor Jakob Dylan. De zoon van de beroemde Bob Dylan heeft de keus gemaakt om zijn naam niet direct ten toon te stellen, maar via een band vorm, The Wallflowers.

In juli verschijn het nieuwe album ‘Exit Wounds’ en het is weer een heerlijk album vol rock pop en melodieuze songs. “Eigenlijk heb ik niet een zoveel veranderd aan dit album als het gaat om het schrijven. Zoals je weet is the Wallflowers een band dat altijd in de samenstelling is veranderd. Door herhaaldelijk nieuwe bandleden om je heen te hebben ontstaat er ook een andere energie.”
“Het album is al een poos geleden geschreven en opgenomen. Toen we de livetour wilden samenstellen werd alles uitgesteld door de Covid-19, en is alles uitgesteld tot nu.”

” Het laatste album Glad All Over mag dan alweer bijna van 10 jaar geleden zijn, maar daarna zijn we op tour gegaan. Ik heb zelf niet het idee dat het allemaal zo lang geleden is hoor. In de tussentijd kwam ook nog het album ‘Echo In The Canyon’. Dat was  een soundtrack van de film van Andrew Slater.” Hier staan songs op die Jakob zong en veel bekende artiesten waaronder Eric Clapton, Fiona Apple,  Josh Homme, Beck, Norah Jones en Neil Young spelen op dit album mee. “Het zijn allemaal mensen die in de vriendenkring verkeren. Het was vooral een mooi project om dit op die manier uit te voeren.”

“Waarom het zolang duurde hahaha daar heeft gelukkig ‘Maybe Your Heart’s Not In It No More’ gelukkig niets mee te maken. Al is het niet verkeerd om zo nu en dan even afstand te houden en te kijken of het allemaal nog past waar je me bezig bent.
Op de nieuw plaat hoor je songs als ‘I Heart the Ocean (When I Wanna Hear The Train)’ en “Wrong End Of The Spear’, die doen denken aan de sound van Tom Petty. ‘Het is niet met de invulling geschreven. Je hoort op de plaat 10 songs waarvan wij dachten dat die de beste zijn.” “Butch Walker is een bekend van mij en ik weet dat hij prachtige songs schrijft. In het proces kan hij bij mij iets los maken waardoor hij het beste uit me haalt. Dat is ook zijn kracht. In samenstelling van de band en de songs die geschreven zijn denk ik dat hij de beste producer voor dit proces was.”
“Door de jaren heen wordt je gewoon ouder en dat maakt dat je muziekstijl hier ook in meegaat. Het is voor mij geen drang om iets nieuws te maken of te veranderen. Het gaat mij om een serie songs te schrijven waarvan wij denken dat ze goed genoeg zijn om op plaat te zetten. Okee er zijn bands die veel songs om de plaat zetten, maar ik kies vooral voor 8 – 10 goede songs.”

Het album is heerlijk afwisselend met poprock songs tot heerlijke singer-songwriter songs. “Ik ken (actrice en singer-songwriter) Shelby Lynne en ze wilde aansluiten voor het album. Dat resulteerde in 4 songs waaronder ‘Darling Hold On’ en ‘Move The River’.”
“Met Exit Wounds gaat het vooral om het ouder worden en dat je wonden moet vergeten om ze te laten helen.” “De rest willen we graag delen met de live shows die er hopelijk weer snel aankomen.  Hopelijk gaan we dan Nederland ook weer aan doen.”

22 november 2021
In dit bericht:
Translate »