De 27-jarige zangeres en songwriter Irene Hin brengt haar nieuwe single Blijf Nog Even uit. Het nummer is een pianoballad die ze schreef voor haar overleden vader, die leed aan de ziekte van Alzheimer.  Het artwork heeft daarom een bijzondere betekenis: Irene draagt op de foto het racepak en de helm van haar vader, die coureur was.

Irene Hin noemt Blijf Nog Even het persoonlijkste liedje dat ze ooit geschreven heeft. Irene: “Mijn vader werd op jonge leeftijd gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer. Daardoor heeft hij zijn rol als vader langzaam moeten inleveren. Het was verdrietig om te moeten toekijken hoe hij steeds meer verward raakte. De titel Blijf Nog Even refereert naar de momenten waar mijn vader nog helder was. Die momenten zal ik altijd blijven koesteren.”

Met het nummer hoopt Irene mensen die ook een naaste zijn verloren een hart onder de riem te steken. “Mijn grootste wens is dat het liedje mensen verbindt en mooie herinneringen oproept voor degene die zij moeten missen. Ik wilde graag strijkers toevoegen, omdat die het gevoel van de song extra kracht geven. Ik ben onwijs trots op de uiteindelijke versie van Blijf Nog Even.”

Beluister Blijf Nog Even.

Irene Hin maakt Nederlandstalige popmuziek. In april 2022 bracht ze haar debuutsingle Schaduw Van Jou uit. Ze werd uitgenodigd in verschillende radioprogramma’s en was in juli De Spot-artiest op 100%NL. Daarvoor nam Irene een cover op van Racoons Geef Je Hart Niet Zomaar Weg en maakte ze een Nederlandse versie van Torn van Natalie Imbruglia. In september bracht ze haar tweede single Rode Leren Jas uit en mocht zij openen op de najaarstour van Racoon. Deze zomer verschijnt haar debuutalbum.

6 februari 2023
In dit bericht:
Translate »