Op 1 en 2 juni 2024 is het weer tijd voor het Rapalje Zomerfolk Festival! Dan vindt de 10de editie van het awardwinnende festival plaats en wordt er wederom danig uitgepakt met een ‘bonte’ festivalomgeving en dito programmering.

Rapalje Zomerfolk is dé (folk) festivalervaring van het jaar. Op de Zonneweide in het prachtige Stadspark van Groningen komen muziekfans, festivalliefhebbers, vrienden en gezinnen samen om de mooie dingen van het leven te vieren. Op de diverse podia staan dit jaar o.a. geprogrammeerd:Tannahill Weavers, Old Blind Dogs, Dublin Legends, The Kilkennys, The Captain’s Beard, Fling, The Shannons, Pangea Trio en tot slot uiteraard gastheer Rapalje zelf.

In vogelvlucht: Uit het bruisende Dublin betreden The Dublin Legends het podium. Met hun rijke erfenis van Ierse folk en ballades nemen ze het publiek mee op een reis door de straten van de Ierse hoofdstad. Van meeslepende verhalen tot opzwepende melodieën.

The Kilkennys zijn weer terug op de festivalweide in Groningen. Met hun aanstekelijke energie en vurige instrumentatie brengen ze een eerbetoon aan de rijke tradities van Ierland.

De Tannahill Weavers en de Old Blind Dogs komen over uit Schotland. Deze iconische bands zijn de belichaming van de Schotse muziektraditie, met hun kenmerkende geluid van doedelzakken, fiddles en krachtige zang die de ziel raakt. Van de ruige hooglanden tot de levendige straten van Edinburgh.

Uit Engeland zullen “The Captain’s Beard” het festival op zijn kop zetten met hun aanstekelijke mix van zeemansliederen en verhalen over rum, moed en het ruige leven op de hoge golven. Met een knipoog naar de maritieme geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk brengen ze een golf van opwinding en avontuur naar het podium.

En  Rapalje Zomerfolk zou Rapalje Zomerfolk niet zijn als er naast de live shows geen uniek randprogramma is met een heus kinderdorp, workshops, culinaire trips, body painting en een kleurrijke grote markt voor jong en oud met de thema’s Keltisch, Iers, Schots, middeleeuws en fantasy. De nabijgelegen camping maakt ‘folk- city’ helemaal compleet.

Voor kinderen onder de 12 jaar is de entree gratis. Niet in de laatste plaats vanwege het adagium ‘Be Easy and Free’: vier 10 jaar Rapalje Zomerfolk, 30 jaar Rapalje en de zomer tijdens Rapalje Zomerfolk 2024!

Tijdens de onlangs gehouden CeltCast Fantasy Awards, een jaarlijkse uitreiking van prijzen in de internationale fantasy scene, is de eigenzinnigheid van het festival beloond. Rapalje Zomerfolk festival werd namelijk verkozen tot Best Festival.

Rapalje Zomerfolk Festival – Zomerfolk

1 mei 2024
In dit bericht:
Translate »