Persbericht, 2 december 2021

Na de release van hun single ‘Ocean Hours’ in oktober, komt de Nijmeegse indierockband nu met een tweede single genaamd ‘All The Animals’. De twee nummers zijn een voorproefje van de aankomende EP ‘Meet Me At Dusk’, die op zaterdag 15 januari 2022 wordt gepresenteerd met een releaseshow in poppodium Doornroosje.

Na het winnen van de publieksprijs van De Roos van Nijmegen in 2019, werd INDIGO’s debuut EP ‘A View From Above’ destijds gepresenteerd met een uitverkochte releaseshow in poppodium Merleyn. Deze keer zoekt de band het hogerop door de nieuwe EP te gaan vieren met een show in de Paarse Zaal van Doornroosje. “Als band uit Nijmegen is het zeker een droom die uitkomt”, vertelt gitarist Frank de Groot. “Met al het nieuwe materiaal gaat het echt een gave show worden.”

De nieuwe single ‘All The Animals’ is één van die nummers. Het nummer werd geschreven toen de band zich tijdens de eerste lockdown een week lang ophield in een vakantiehuis op de Veluwe, om daar aan nieuwe muziek te werken. In het nummer horen we lage en zwoele vocalen van zanger Mart Megens. “De tekst van het nummer is eigenlijk een eng verhaaltje, dat mensen ‘s avonds bij het kampvuur zouden kunnen vertellen om elkaar bang te maken”, vertelt Megens. “Het idee van zo’n verhaal is voortgekomen uit mijn fascinatie voor Nick Cave. Hij kan dat soort verhalen als geen ander verzinnen en vertellen.”

‘All The Animals’ is vanaf 3 december te beluisteren op alle streamingskanalen. Tickets voor de releaseshow op 15 januari 2022 zijn verkrijgbaar via www.doornroosje.nl.

5 december 2021
In dit bericht: